Senatorii au cerut avize de la comisiile SRI şi SIE pe legea de transferare a STS la MAI. BP al Senatului respinge propunerea

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Corneliu Dobriţoiu (PNL), a cerut, luni, Biroului Permanent, ca legea prin care STS se reorganizează ca departament în cadrul MAI să primească un aviz şi din partea comisiilor parlamentare pentru controlul SRI şi SIE.

322 afișări
Imaginea articolului Senatorii au cerut avize de la comisiile SRI şi SIE pe legea de transferare a STS la MAI. BP al Senatului respinge propunerea

Senatorii cer avize de la comisiile SRI şi SIE pe legea de transferare a STS la MAI (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

UPDATE 17:03 BP al Senatului respinge propunerea privind avizele comisiilor SRI şi SIE pentru trecerea STS la MAI

Conducerea Senatului a respins, în şedinţa de luni, propunerea preşedintelui Comisiei de apărare, Corneliu Dobritoiu (PNL), de solicitare a unor avize din partea comisiilor SRI şi SIE în cazul propunerii legislative privind trecerea STA la Ministerul de Interne.

Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu a declarat, la finalul şedinţei Biroului Permanent, că propunerea liberalului Corneliu Dobriţoiu, de amânare a depunerii raportului pe acest proiect de lege, până la data de 29 aprilie, nu a fost admisă, raportul urmând a fi depus până la data de 15 aprilie, cum era stabilit iniţial.

Dumitrescu a mai spus că nu s-a acceptat nici solicitarea privind avizele din partea celor două comisii. El a explicat decizia Biroului permanent a fost luată pornind de la premisa că membrii Comisiei de apărare sunt şi membri în comisiile parlamentare SRI şi SIE.

"Pot să îşi spună punctul de vedere în cadrul comisiiilor respective", a mai spus Dumitrescu.

Dobriţoiu precizează în adresa transmisă Biroului permanent al Senatului că, pentru o dezbatere eficientă şi competentă analiză asupra acestei propuneri legislative, se solicită avize şi din partea comisiilor comune permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI şi SIE.

În plus, Comisia de apărare mai cere în adresă amânarea termenului de depunere a Raportului comun al comisiilor de apărare şi administraţie publică, până la data de 29 aprilie.

Proiectul de lege prin care STS se reorganizează ca departament de telecomunicaţii speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne a trecut, în data de 25 martie, prin adoptare tacită de Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege a fost iniţiat de PSD şi se referă la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea STS, a OUG 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a altor acte normative.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor deoarece termenul de dezbatere - 20 martie 2014 - a fost depăşit.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect de act normativ, Senatul fiind for decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici