Sfânta Parascheva | Aproximativ 60.000 de sarmale vor fi împărţite pelerinilor, la Iaşi | FOTO

Aproximativ 60.000 de sarmale, vin, sucuri şi apă vor fi împărţite, sâmbătă, la Iaşi, pelerinilor care participă la sărbătoarea Sfintei Parascheva, după Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană. Numărul credincioşilor care s-au închinat deja la racla cu sfintele moaşte este de 45.000.

542 afișări
Imaginea articolului Sfânta Parascheva | Aproximativ 60.000 de sarmale vor fi împărţite pelerinilor, la Iaşi | FOTO

Sfânta Parascheva | Aproximativ 60.000 de sarmale vor fi împărţite pelerinilor, la Iaşi

La cantina de ajutor social din Iaşi este forfotă de câteva zile, pentru că aici se pregătesc 20.000 de sarmale ce vor fi împărţite sâmbătă pelerinilor, după slujba de hram a Cuvioasei Parascheva. Treizeci de gospodine au început de câteva zile să pregătească materia prima pentru sarmale.

O tonă de varză, 450 de kilograme de carne tocată, 140 de kilograme de orez, 50 de litri de ulei, 50 de kilograme de bulion şi sute de kilograme de legume - sunt ingredientele cumpărate de Direcţia de Asistenţă Comunitară din cadrul Primăriei din Iaşi pentru 20.000 de sarmale.

Restul de 40.000 de sarmale vor fi pregătite de alte institutitii din Iaşi.

Masa pelerinilor va avea loc după slujba de la Catedrala Mitropolitană, la Cantina de Ajutor Social din Iaşi, unde vor împărţite aproximativ 60.000 de sarmale. Totodată, credincioşii vor primi vin, apa şi sucuri.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei ieşene, costurile mesei pelerinilor sunt asigurate din donaţii şi sponsorizări.

La Catedrala Mitropolitană din Iaşi continuă pelerinajul la racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva, iar până joi s-au închinat la sfintele moaşte aproximativ 45.000 de credincioşi. La rând aşteaptă alte câteva mii de persoane.

Începând de marţi dimineaţă, când sfintele moaşte au fost scoase din interiorul Catedralei Mitropolitane, peste 100 de persoane au acuzat probleme de sănătate şi au necesitat îngrijiri medicale, opt pelerini fiind transportaţi la spital.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici