Un nou exerciţiu IGSU, în toată ţara. Din 390 de sirene de alarmare a populaţiei, existente în Capitală, 102 pot fi acţionate de ISU. Doar 56 au şi funcţionat

Sirenele de alarmare publică, existente în toate judeţele ţării, au fost acţionate miercuri, între orele 10.00 - 11.00, în cadrul unui nou exerciţiu de alarmare a populaţiei, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Aceste exerciţii vor avea loc în fiecare lună. Din 390 de sirene existente în Capitală, 102 pot fi acţionate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, iar din acestea doar 56 au şi funcţionat miercuri, anunţă instituţia.

1445 afișări
Imaginea articolului Un nou exerciţiu IGSU, în toată ţara. Din 390 de sirene de alarmare a populaţiei, existente în Capitală, 102 pot fi acţionate de ISU. Doar 56 au şi funcţionat

Nou exerciţiu IGSU: Sirenele de alarmare a populaţiei vor suna în toată ţara, miercuri, între 10.00 şi 11.00

"Începând cu luna august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 - 11.00, sunt acţionate sirenele de alarmare publică existente în toate judeţele. În această lună, simulările vor începe miercuri, 06 septembrie a.c. şi vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acţionate în mod centralizat (simultan), cât şi a celor cu acţionare locală", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, remis Mediafax.

Rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel judeţean şi vor fi analizate în comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, pentru îmbunătăţirea modului de alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă.

"Prin modul de acţionare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, motiv pentru care asigurăm cetăţenii că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice", potrivit sursei citate.

"Municipiul Bucureşti: 390 de sirene existente în evidenţe (337 electrice şi 53 electronice). Din acest total numai 102 sunt centralizate şi pot fi acţionate de către ISU Bucureşti-Ilfov. Din cele 102 sirene centralizate, numai 56 au funcţionat", anunţă Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, miercuri.

În ceea ce priveşte judeţul Ilfov, aici sunt 75 de sirene existente în evidenţe, respectiv 58 electrice şi 17 electronice, însă, din acest total, numai 10 sunt centralizate şi pot fi acţionate de către ISU Bucureşti-Ilfov şi din acestea 10, doar patru au funcţionat miercuri.

În timpul exerciţiului de miercuri, pompierii au verificat şi 61 de locaţii unde sunt amplasate sirene, respectiv 51 locaţii în Bucureşti şi 10 în Ilfov.

Principalele cauze ale nefuncţionării sirenelor sunt reprezentate de defecţiuni tehnice, neasigurarea mentenanţei sau neasigurarea centralizării-în comandă, mai anunţă ISU Bucureşti-Ilfov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici