Video Sistemul RO-ALERT a fost verificat prin transmiterea mesajelor de avertizare. Iată ce apare pe ecranele telefoanelor, în cazul unui dezastru. VIDEO

Testările sistemului RO-ALERT au început, miercuri, prin verificarea transmiterii mesajelor de avertizare către anumite celule de telefonie mobilă din Bucureşti, transmit reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

10157 afișări

„Telefoanele aflate în aria de acoperire a zonelor testate au recepţionat mesajul de test <<Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecţie. DSU-IGSU>>. Modul de afişare şi sunetul mesajului de avertizare sunt diferite în funcţie de modelul telefonului mobil”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de IGSU.

Potrivit sursei citate, informaţiile privind modul în care Sistemul RO-ALERT va fi operaţionalizat vor fi comunicate după realizarea testărilor la nivel naţional.

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei, în caz de urgenţă majoră. Acesta este folosit atunci când viaţa şi sănătatea persoanelor sunt puse în pericol iminent, cum ar fi în caz de inundaţii ameninţătoare, atac terorist sau alte situaţii care ameninţă grav comunităţile.

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin DSU şi IGSU, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici