Site-ul anunţul.ro, urmărit penal după ce mai multe prostituate l-au folosit pentru a racola clienţi

Site-ul anunţul.ro este urmărit penal pentru proxenetism, după ce procurorii au stabilit că prin intermediul acestuia erau racolaţi "clienţi" de către mai multe persoane, instanţa stabilind ca, în următoarele 60 de zile, să nu mai fie publicate anunţuri la rubrica "Ea caută partener".

Site-ul anunţul.ro, urmărit penal după ce mai multe prostituate l-au folosit pentru a racola clienţi (Imagine: Shutterstock)

Site-ul anunţul.ro este urmărit penal într-un dosar instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Conform unui comunicat de presă al parchetului, în 3 aprilie, procurorii au început urmărirea penală faţă de firma Anunţul Telefonic SRL pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de proxenetism.

În urma prezentării în faţa instanţei, judecătorii au stabilit ca firma Anunţul Telefonic SRL să nu mai aibă voie să desfăşoare activităţi de natura celor cu ocazia cărora a fost comisă infracţiunea de proxenetism pe o perioadă de 60 de zile, respectiv interzicerea publicării anunţurilor online din cadrul subrubricii "Ea caută partener", aflată la rubrica Matrimoniale, pe site-ul www.anunţul.ro.

Potrivit procurorilor, între 24 mai 2013 şi 4 februarie 2015, site-ul www.anuntul.ro, prin modul său de structurare, a înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe persoane care au postat anunţurile. Prin această acceptare de promovare a serviciilor oferite, acest site le-a facilitat persoanelor care practică prostituţia racolarea de clienţi cu care acestea întreţineau raporturi sexuale contra cost.

"Obţinerea de beneficii în urma prostituţiei este susţinută şi de faptul că, în cadrul rubricii "Matrimoniale" erau patru subsecţiuni: 'Ea caută partener', 'El caută parteneră', 'Saloane masaj erotic', 'Prieteni, Căsătorii', 'Diverse', astfel, se poate observa că subsecţiunea: 'Ea caută partener' a fost creată în mod distinct, fiind destinată unui alt scop decât cel pentru care un observator obiectiv ar crede că a fost înfiinţată rubrica 'Matrimoniale', întrucât, tot în cadrul acestei rubrici, a mai fost creată şi subrubrica 'Prietenii, Căsătorii' ", susţin anchetatorii.

De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate, au fost identificate mai multe situaţii în care diferite persoane au înlesnit activităţile de prostituţie ale unor persoane de sex feminin, toate având ca liant site-ul www.anuntul.ro, în sensul că aceştia sau chiar fetele care ofereau servicii sexuale contra cost publicau anunţuri la rubrica "Matrimoniale" - subsecţiunea "Ea caută partener" şi, astfel, erau racolaţi clienţii de la care, pentru serviciile oferite, obţineau foloase materiale pe care ulterior le împărţeau cu cei ce le-au înlesnit această activitate.

"În fapt, prin intermediul unor carduri de plăţi, persoanele cercetate în cauză, au achitat anunţurile care apăreau pe site, publicate la rubrica şi secţiunea menţionată mai sus, iar, prin intermediul numerelor de telefon care însoţeau anunţurile, clienţii contactau persoanele de sex femeiesc şi obţineau, contra-cost, serviciile dorite, activitate susţinută şi înlesnită de către aceştia, astfel, urmărind şi obţinând foloase materiale semnificative pentru ei", precizează procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Site-ul anunţul.ro este urmărit penal într-un dosar în care sunt cercetate şi alte 36 persoane: Isabele–Alina Apetri, Genoveva-Ionela Ciobanu, Mihai-Gabriel Fieraru, Marius Boldianu, Florina Mironescu, Irinel-Claudia Necula, Petruţa-Simona Matei, Corina-Alexandra Ion, Georgiana Badea, Elena Dincă, Elena-Angela Rusu, Roxana Toth, Raisa-Andrada Micloş, Tudor Dincă, Irina Deaconescu, Claudia Gocica, Paul Gocica, Mariana şi Lucian Durbală, Orlando-Constantin Văduva, Nicolae-Adrian Gioadă, Emil-Ion Verşehora, Mariana Verşehora, Antoaneta-Diana Bălan, Rodica Toader, Adelina-Ioana Neagoe, Luminiţa Rodean Jianu, Marinela Florentina Stan, Mihaela-Nicoleta Petrescu, Emanuela Florentina Petre, Tudor Răducanu, Albert-Ionuţ Paraschiv, Gheorghe-Casian Andreaş, Cătălin-Gabriel Mătărău, Mihai Leonard Boeresc, Marius Cataramă. De asemenea, se fac cercetări faţă de două societăţi comerciale.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 27 comentarii
Taguri:
ANUNŢURI ,
PROXENETISM ,
PENAL
COMENTARII
 • Bogdan Georgescu 16 ian 2016

  25 de ani de Libertate a Presei / Anunţul Telefonic - O provocare În perioada comunistă a Bucureştiului, că să publici un anunţ aveai de ales între două ziare: România Liberă sau Informaţia Bucureştiului. Numărul de pagini dedicate acestei rubrici era limitat, statul la coadă era inevitabil,…

 • Jos cenzura - Parazitii 23 nov 2015

  Exprimarea libera e castigata-n revolutie, E dreptul nostru si e garantat de Constitutie. Institutiile bruiaza undele: Romania intra-n Europa doar cu numele. Promisiuni - minciuni Emisiuni - presiuni Televiziuni - sanctiuni: Showtime la romani! Noi nu da-m bani la buget sa ne cenzurati, Jurnalistii…

 • Gh.Ionesco 15 nov 2015

  sursele mele) peste un milion de lei (trei sferturi cică reprezintă numai costurile interceptării convorbirilor telefonice dintre cercetaţi)
  www.dollo.ro/2015/09/prostitutie-legalizare-proxenetism

 • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Nu mai e nimic de făcut?! Anunţul care arată DEZASTRUL cu cinci zile înainte de alegeri. Datele despre Firea sunt de NECONTESTAT