SJ Bacău, despre cazul pacientului ucis de un coleg: Nu se impune sancţionarea cadrelor medicale

Conducerea Spitalului Judeţean Bacău a stabilit, în urma unei anchete interne, ca niciun cadru medical al unităţii să nu fie sancţionat în cazul pacientului omorât în bătaie, în decembrie 2014, de un coleg de salon, reprezentanţii spitalului susţinând că procedurile au fost respectate în totalitate.

63 afișări
Imaginea articolului SJ Bacău, despre cazul pacientului ucis de un coleg: Nu se impune sancţionarea cadrelor medicale

SJ Bacău, despre cazul pacientului ucis de un coleg: Nu se impune sancţionarea cadrelor medicale (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

După mai multe luni de anchetă, în care s-au aşteptat şi concluziile procurilor şi ale experţilor psihiatri, comisia de cercetare din cadrul spitalului a constat că s-ar fi respectat toate procedurile în acest caz.

”Procedurile s-au respectat în totalitate, fără a fi găsit ceva în neregulă. Puteau să fie şi 30 de angajaţi ai spitalului în acel moment în salon şi tot nu ar fi avut timpul fizic să intervină. Pentru un bărbat care a lucrat în Legiunea Străină, ca în cazul de faţă, nu a fost nevoie decât de o singură mişcare pentru a-l omorî pe colegul de salon. De aceea, nu se impun măsuri de sancţionare a vreunui cadru medical”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al SJU Bacău, Mirela Romaneţ.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au decis clasarea dosarului deschis pe numele agresorului, un bărbat în vârstă de 64 de ani, el fiind cercetat pentru omor şi tentativă de omor.

Astfel, pacientul acuzat că şi-a ucis un coleg de salon nu a mai fost trimis în judecată, expertizele psihiatrice dispuse de anchetatori arătând că acesta nu avea discernământ. De altfel, procurorii nu au dispus nicio măsură preventivă pe toată durata derulării cercetărilor, bărbatul rămânând internat la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi.

”În această cauză, s-a dispus clasarea dosarului întrucât autorul a comis faptele fără discernământ. Bărbatul este un bolnav psihic periculos care, periodic, va fi evaluat de comisii psihiatrice de specialitate, aşa cum prevede procedura”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, Felix Bănilă.

Un pacient de 54 de ani, internat în Spitalul Judeţean Bacău, a fost omorât în decembrie 2014 de un coleg de salon, iar altul un a suferit leziuni grave, după ce cei doi au fost loviţi cu pumnii şi picioarele

Potrivit conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, incidentul s-a petrecut într-unul din saloanele Secţiei de Psihiatrie, într-un moment în care pacienţii erau nesupravegheaţi de către personalul medical, care făcea schimbul de tură. În fapt, o infirmieră a fost cea care i-a găsit pe cei trei bărbaţi plini de sânge, alertată de strigătele care se auzeau dinspre salon. Unul dintre pacienţi, un bărbat de 54 de ani, era în stare foarte gravă, fiind solicitată intervenţia unei Ambulanţe. Din păcate, echipajul medical nu l-a mai putut salva pe băcăuan, fiind declarat decesul.

Cel de-al doilea pacient bătut cu pumnii şi picioarele a fost transportat la Secţia de Neurochirurgie unde, în urma investigaţiilor medicale, s-a constatat că a suferit o fractură de piramidă nazală şi traumatism facial, fiind transferat apoi la Secţia de Terapie Intensivă. În urmă cu două zile, bărbatul a revenit în Secţia de Psihiatrie a spitalului băcăuan, starea sa fiind una stabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici