Şoferi, atenţie unde vă parcaţi maşina! Legea privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe trotuare şi spaţii verzi a fost promulgată

  • Astfel, după intrarea în vigoare a proiectului va fi introdusă în legislaţie obligaţia conducătorilor auto de a nu ocupa domeniul public cu vehicule în afara spaţiilor marcate expres de administratorul domeniului public.
3540 afișări
Imaginea articolului Şoferi, atenţie unde vă parcaţi maşina! Legea privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe trotuare şi spaţii verzi a fost promulgată

În data de 24 noiembrie 2020, preşedintele Klauss Iohanis a promult proiectul de lege care prevede dreptul autorităţilor de a ridica maşinile parcate neregulamentar pe trotuare şi spaţii verzi.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 21/2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale a primit, în data de 03 noiembrie 2020, votul final al deputaţilor cu 269 de voturi pentru, două voturi contra şi două abţineri.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege care a devenit Legea 273/2020 mai trebuie publicat în Monitorul Oficial.

În cazul nerespectării obligaţiei de a nu ocupa domeniul public cu vehicule în afara spaţiilor marcate expres de administratorul domeniului public, dacă un vehicul staţionează pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public, poliţia locală poate dispune măsura tehnico-administrativă a ridicării vehiculului.

Ridicarea vehiculelor constituie serviciu public şi se realizează pe durata a 24 de ore.

De asemenea, ridicarea vehiculului nu se dispune sau se întrerupe în cazul în care în vehicul este vizibilă prezenţa unor persoane.

Vehiculul ridicat se restituie după ce se face dovada achitării tarifului aferent operaţiunii/operaţiunilor efectuate, în baza documentelor care atestă proprietatea ori deţinerea legală a acestuia.

Programul de restituire a vehiculelor depozitate în spaţiile special amenajate se asigură prin serviciu continuu, pe durata a 24 de ore.

Pentru a intra în vigoare prezentul proiect mai trebuie publicat în Monitorul Oficial.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici