Soluţie pentru parinţi. Ligia Deca propune înscrieri on-line în programul Grădiniţa de vară

Cozile imense formate din părinţii care doreau să-şi înscrie copiii în programul Grădiniţa de vară 2023 sunt de neacceptat, mai ales pe timpul nopţii, apreciază ministrul Educaţiei, Ligia Deca: „Pe viitor ne dorim ca toate aceste procese de încriere să se poată realiza online”.

184 afișări
Imaginea articolului Soluţie pentru parinţi. Ligia Deca propune înscrieri on-line în programul Grădiniţa de vară

Soluţie pentru parinţi. Ligia Deca propune înscrieri on-line în programul Grădiniţa de vară

„Am văzut şi eu imaginile. Mărturisesc că aceste situaţii sunt de evitat. Facem toate eforturile în acest sens. Programul acesta - Şcoala de vară - este susţinut de primărie, în cazul Sectorului 3. În fiecare an, în funcţie de numărul de cereri, au fost suplimentate locurile. Am trimis de la Ministerul Educaţiei reprezentanţi care să asiste în discuţia conducerii unităţii de învăţământ cu părinţii”, spune Ligia Deca.

Ea prec izează că a trimis joi în teritoriu o notă în teritoriu pentru a suplimenta numărul de locuri pe perioada verii în unităţile de învăţământ preuniversitar.

„Există un interes crescut, mai ales în zona urbană. Pe viitor ne dorim ca toate aceste procese de încriere să se poată realiza online. Consider că e de neacceptat să avem astfel de cozi, mai ales pe perioada nopţii şi trebui să găsim soluţiile să avem o înscriere civilizată”, încheie Deca.

Părinţii din Sectorul 3 care au vrut să îşi înscrie copiii în programul Grădiniţa de vară 2023 au format cozi imense la unele dintre unităţile de învăţământ din sector care derulează acest program.

„Mi-au semnalat mai mulţi cetăţeni că la unele dintre unităţile de învăţământ care derulează programul grădiniţa de vară, finanţat de Primăria Sectorului 3, părinţii stau de acum la cozi, pentru a se înscrie mâine dimineaţă. (...) Evident că în funcţie de cereri, avem în vedere posibilitatea de a creşte numărul acestora, dacă se impune. Dar în acest moment, discutăm de aproape 1.500 de locuri pentru vară la antepreşcolar şi preşcolar, deci există locuri la mai multe grădiniţe şi creşe. Eu înţeleg teama părinţilor, dar nu consider că au motive de îngrijorare, mai ales că în niciun an nu am avut probleme cu aceste programe de vară”, scria pe Facebook Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici