Şomerii din Prahova şi-au luat 144 de ani de concedii medicale în 2009

Aproape 3.000 dintre şomerii înscrişi pe listele Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova au intrat în concediu medical anul trecut, zilele de concediu medical de care au beneficiat şomerii însumând 144 de ani în 2009 şi aproape 40 de ani în primele luni ale lui 2010.

95 afișări
Imaginea articolului Şomerii din Prahova şi-au luat 144 de ani de concedii medicale în 2009

Şomerii din Prahova şi-au luat 144 de ani de concedii medicale în 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate de AJOFM Prahova, în cursul anului 2009, un număr de 2.988 de persoane înscrise pe listele cu şomeri ale agenţiei au beneficiat de concedii medicale. Astfel numărul total al zilelor de concediu medical de care au beneficiat cei 2.988 de şomeri este de 52.597, adică peste 144 de ani de concedii.

Pentru aceste concedii, AJOFM a plătit, în perioada ianuarie - decembrie 2009, suma de 1.340.895 lei.

Luna în care s-au înregistrat cei mai mulţi şomeri care au intrat în concedii medicale a fost octombrie, când 351 de şomeri au beneficiat de concediu medical.

În primele două luni ale anului în curs, alţi 775 de şomeri aflaţi în baza de date a AJOFM Prahova au intrat în concediu medical, aceste concedii însumând 14.488 de zile, respectiv aproape 40 de ani.

Pentru concediile medicale ale şomerilor, AJOFM Prahova a plătit anul acesta 364.130 lei.

Directorul AJOFM Prahova, Dragoş Pârvan, a declarat că şomerii au dreptul de a intra în concediu medical, iar perioada în care sunt indemnizaţi se prelungeşte cu perioada în care aceştia se află în concediu de boală, banii pe care îi primesc în perioada concediului fiind calculaţi în funcţie de veniturile din ultimele şase luni.

Potrivit directorului AJOFM Prahova unii dintre şomerii aflaţi în această situaţie suferă de boli grave.

Pârvan a adăugat însă că are îndoieli că toţi şomerii care au beneficiat de concedii medicale sunt într-adevăr în situaţia de a beneficia de acest drept. El a menţionat că, în calitatea pe care o are, nu are altă posibilitate decât aceea de a le recomanda medicilor să nu acorde concedii medicale decât atunci când este într-adevăr cazul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici