Sora omului de afaceri Dan Adamescu, aflat în spital în stare gravă, a primit permisiunea să-i fie alături

Sora omului de afaceri Dan Adamescu, internat într-un spital privat din Capitală, a primit, marţi, permisiunea de a sta alături de el sub supravegherea unui ofiţer din Penitenciarul Jilava, după ce starea lui s-a agravat, potrivit nurorii afaceristului, Adriana Constantinescu.

2727 afișări
Imaginea articolului Sora omului de afaceri Dan Adamescu, aflat în spital în stare gravă, a primit permisiunea să-i fie alături

Sora lui Dan Adamescu, aflat în spital în stare gravă, a primit permisiunea să-i fie alături

"Se pare că am reuşit să le înduplecăm inima şi au aprobat ca sora lui să îi fie alături din cauza stării lui, care s-a agravat. Domnul avocat ne-a anunţat de dimineaţă ce demersuri s-au făcut. Dânsul a fost în audienţă la comandant, a fost de faţă când s-a discutat cu ofiţerul căruia i s-a dat dispoziţie să o însoţească pe sora dânsului, ca să poată să îl viziteze. I-au promis că o vor lăsa să îi fie alături dacă se întâmplă nenorocirea, vor trebui să o echipeze într-un costum. Dânsa nu îmi răspunde, probabil este în pregătire acolo. Oricum, ştim sigur că a fost mutat într-un nou salon. Acolo ea poate să meargă în camera de lângă, este un spaţiu de unde îl poate privi prin geam. Ea va sta acolo, ceea ce ieri nu i s-a permis, sub nicio formă. Ieri era numai pe holurile spitalului, nu avea voie sub nicio formă să se apropie de el, numai gardienii. Deci ea este acum foarte aproape de el, dar nu poate să îl atingă din motive de sterilitate. Medicii încearcă să îi salveze viaţa, au făcut tot ce pot, ăsta probabil este ultimul lor demers de a îl salva. Nu e nicio îmbunătăţire", a declarat, pentru MEDIAFAX, Adriana Constantinescu, nora lui Dan Adamescu.

Declaraţiile nurorii lui Dan Adamescu vin la o zi după ce aceasta anunţase că omul de afaceri se află internat în stare gravă într-un spital privat din Capitală, iar familia nu ar fi lăsată să stea alături de el, pe motiv că toate cele cinci vizite de care ar beneficia afaceristul au fost epuizate.

Potrivit Adrianei Constantinescu, omul de afaceri Dan Adamescu a fost internat pentru prima oară în luna septembrie, cu septicemie, la Spitalul Floreaca din Bucureşti, de unde a fost dus înapoi la Jilava pentru câteva zile, pentru ca mai apoi să fie operat la genunchi într-u spital privat. Starea de sănătate a lui Dan Adamescu s-ar fi înrăutăţit săptămâna trecută, după ce ar fi contactat bacterii din penitenciar.

"Prima dată a fost internat în septembrie, cu septicemie, la Floreasca. I-au aprobat apoi operaţia la genunchi. A mai fost dus câteva zile la Jilava, iar apoi l-au transferat la un spital privat unde a fost operat, este locul unde se află şi acum. Operaţia a reuşit, are un genunchi nou, a mai rămas să facă recuperare. Săptămâna trecută a început să se simtă rău, vineri s-a simţit extrem de rău. De ieri nu mai răspunde la tratament, are septicemie, l-au intubat pentru că nu mai răspundea la niciun fel de stimuli. (...) Nu răspunde la niciun fel de antibiotic. (...) Medicii ne-au spus că doar o minune poate să-l salveze. A venit cu nenumărate bacterii din închisoare.", a declarat, pentru MEDIAFAX, Adriana Constantinescu.

La finele lunii noiembrie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au respins cererea de eliberare condiţionată depusă de Dan Adamescu astfel că acesta ar trebui să rămână în închisoare cel puţin până pe 19 februarie 2017, când poate depune o nouă solicitare de eliberare condiţionată, a stabilit instanţa.

Omul de afaceri a depus, la finele lunii octombrie 2016, o cerere de eliberare condiţionată la Judecătoria Sectorului 4, solicitarea venind la aproape şase luni de când a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare pentru că a intervenit la judecători în dosare de insolvenţă. Dan Adamescu a invocat atunci că are dreptul la o reducere de două treimi din pedeapsă.

"Dan Adamescu a depus prin avocaţii săi la Judecătoria Sector 4 cerere de eliberare condiţionată din executarea pedepsei, dat fiind că în baza art.72 C.pen. a fost dedusă perioada cuprinsă între 05 iunie 2014 şi 22 iunie 2015, perioadă corespunzătoare măsurilor preventive privative de libertate. Până la data formulării prezentei cereri, Dan Adamescu a executat facţia de 1/3 din totalul pedepsei cu închisoarea, executând deja 534 de zile închisoare (măsuri preventive+ executare pedeapsă) dintr-un total de 1.467 zile (4 ani şi 4 luni), fiind astfel îndeplinită condiţia prevăzută de art.100 alin. (1) lit. a) C.pen", anunţa atunci PR-ul familiei, Mihaela Petrovan, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, Dan Adamescu are 68 de ani şi doreşte să beneficieze de "reducere de 2/3 din sentinţă". Reprezentanţii familiei susţineau la acea vreme că omul de afaceri suferă de 15 boli, ce s-ar fi agravat în închisoare.

Dan Adamescu a fost condamnat definitiv, în luna mai, la patru ani şi patru luni de închisoare în dosarul în care era acuzat că a intervenit la judecători în dosare de insolvenţă, alături de el fiind condamnaţi şi patru magistraţi la pedepse cuprinse între 3,4 ani şi 12 ani şi două luni. El a fost găsit vinovat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici