Sorin Ovidiu Vîntu, aflat în arest, nu-şi ia medicamentele şi nici nu mănâncă

Sorin Ovidiu Vîntu, arestat din 10 septembrie, nu îşi ia medicamentele şi nici nu mănâncă, au declarat, sâmbătă, surse din cadrul arestului Direcţiei Cercetări Penale, locul în care este deţinut omul de afaceri.

25 afișări
Imaginea articolului Sorin Ovidiu Vîntu, aflat în arest, nu-şi ia medicamentele şi nici nu mănâncă

Sorin Ovidiu Vîntu, aflat în arest, nu-şi ia medicamentele şi nici nu mănâncă (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Sursele citate au precizat că l-au întrebat pe Vîntu dacă a intrat în refuz de hrană, însă acesta ar fi negat.

Potrivit procedurii, când un deţinut refuză să se hrănească trebuie consemnat acest fapt, însă Vîntu a refuzat, desi porţiile de mîncare servite lui, începând de vineri, sunt restituite neatinse, mai spun sursele citate.

Mai mult, omul de afaceri ar urma un tratament medicamentos pentru poliomielita de care suferă, lipsa medicaţiei putând determina o stare febrilă. Aceasta are ca simptome temperatura peste 39,5C şi lipsa poftei de mâncare, potrivit site-urilor de specialitate.

Sorin Ovidiu Vîntu se află în arest, ca urmare a deciziei Tribunalului Bucureşti, care a emis un mandat, sub acuzaţia de favorizare a infractorului, omul de afaceri contestând la Curtea de Apel hotărârea, instanţa urmând să se pronunţe săptămâna viitoare asupra legalităţii măsurii preventive.

Concret, Vîntu este acuzat că l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa, un condamnat la 15 ani de detenţie pentru infracţiuni economice, prins de autorităţile judiciare în Jakarta. În dosarul în care POpa a fost condamnat la detenţie, iniţial şi Vîntu a fost acuzat, însă, ulterior, procurorii l-au scos de sub urmărire penală.

Popa desfăşura activităţi economice în Indonezia, având o firmă şi locuia într-o casă pe malul mării, în insula Bali, susţin surse judiciare.

Într-o convorbire telefonică, interceptată de autorităţile judiciare, Popa i-a sugerat lui Vîntu că ar putea trăi cu 200.000 de euro pe an în Indonezia, bani pe care urma să-i transmită, prin conturi, omul de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici