Sorina Pintea, despre închiderea Maternităţii Giuleşti: Iau în calcul orice măsură corectă

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, pentru MEDIAFAX, întrebată fiind dacă ia în calcul posibilitatea închiderii Maternităţii Giuleşti în urma scandalului copiilor infectaţi cu stafilococ auriu, că ia în calcul orice măsură corectă, la propunerea specialiştilor.

124 afișări
Imaginea articolului Sorina Pintea, despre închiderea Maternităţii Giuleşti: Iau în calcul orice măsură corectă

Sorina Pintea, despre închiderea Maternităţii Giuleşti: Iau în calcul orice măsură corectă

"Iau în calcul orice măsură corectă la propunerea specialiştilor", a precizat, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, întrebată fiind dacă ia în calcul posibilitatea închiderii Maternităţii Giuleşti, în urma scandalului copiilor ajungi cu stafilococ auriu la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Anterior, ministerul Sănătăţii a anunţat că toate maternităţile din ţară vor fi controlate, după scandalul copiilor născuţi la Maternitatea Giuleşti, care au ajuns cu infecţii stafilocice la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, precizând că 11 angajaţi ai secţiei de neonatologie ai maternităţii au stafilococ.

Reprezentanţii Maternităţii Giuleşti spun că nu au probe că bacteria stafilococ auriu, depistată în cazul a 12 bebeluşi născuţi la unitatea spitalicească, provine din cadrul spitalului, precizând că cei 11 angajaţii depistaţi cu infecţia respectivă urmează tratament şi activează în continuare.

“Nu s-a dovedit că există infecţie în spital. În momentul în care am fost înştiinţaţi că există un caz de stafilococ în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, noi am luat imediat măsurile necesare. Am limitat internările nou-născuţilor care au până la 35 de săptămâni. Am luat toate măsurile de dezinfecţie”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Maternităţii Giuleşti, Doru Pană.

De asemenea, reprezentanţii maternităţii spun că nu există dovezi că focarul bacteriei stafilococ auriu meticilino ar fi unitatea spitalicească.

Întrebat dacă ar fi fost posibil ca bebeluşii să fi luat infecţia de la angajaţi, acesta a spus că ar putea exista această versiune, dar nu poate nici confirma, nici nega. “Sigur că se poate. De aceea am verificat personalul ca să nu existe o problemă. (...) Noi nu ştim dacă tulpina respectivă este de la unul dintre angajaţi sau nu. Atât timp cât nu avem o dovadă clară care spune că acesta este bacteria care s-a găsit la angajatul X şi la copii. Atâta timp cât nu avem proba nu putem spune da sau nu”, a mai spus Pană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici