Cum a justificat funcţionara decizia de a-i acorda parafă de medic italianului impostor. Declaraţia ministrului sănătăţii

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a relatat, miercuri, motivele care au stat la baza eliberării parafei DSP pentru falsul medic italian. Potrivit ministrului, funcţionara a justificat că a dat parafa "din milă". Matteo Politi a fost prins astăzi în timp ce încerca să fugă din ţară.

4836 afișări
Imaginea articolului Cum a justificat funcţionara decizia de a-i acorda parafă de medic italianului impostor. Declaraţia ministrului sănătăţii

Sorina Pintea, despre cum a justificat funcţionara parafa dată falsului medic italian: Din milă!

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţiia relatat, într-o intervenţie la Europa FM: "Ştiţi care a fost replica funcţionarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru? Din milă - aşa a răspuns! N-am înţeles de cine i-a fost milă şi cine i-a indus această milă. Vreau mai întâi să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operaţie, dar există mărturii că a făcut-o. Poate era un talent nativ…".

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) anunţă că parafa chirurgului fals italian a fost eliberată în data de 23 martie 2018 de Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicala, precizând că a fost demarată o anchetă internă privin verificarea modului în care a fost eliberată.

Sursa citată mai arată că funcţionarul public menţionat a fost mutat disciplinar, urmând ca până la finalizarea cercetării să-şi desf̆ăşoare activitatea î̂n cadrul altui compartiment.

Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, deşi avea doar opt clase, a fost prins, miercuri, de poliţiştii de frontieră de la Curtici, judeţul Arad, în timp ce încerca să fugă din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici