Spitalul ROL II din Capitală reia, duminică, internările pentru pacienţii Covid-19

  • Spitalul ROL II pentru pacienţii Covid a fost redeschis
  • Spitalul, amplasat în curtea Institutului „Ana Aslan”, va relua internările duminică, 2 august
  • Unitatea a fost inaugurată la finele lunii martie, însă recent a fost închis din cauza unor inundaţii
1453 afișări
Imaginea articolului Spitalul ROL II din Capitală reia, duminică, internările pentru pacienţii Covid-19

Spitalul ROL II din Capitală reia, duminică, internările pentru pacienţii Covid-19

Ministerul Apărării anunţă că sâmbătă au fost încheiate lucrările de modernizare şi extindere a Spitalului militar ROL 2 în incinta Institutului „Ana Aslan”. Începând de duminică, 2 august, vor fi reluate internările. 
 
În noua configuraţie, vor fi asigurate în total un număr de 167 de paturi, distribuite astfel: 
 
- 23 de paturi ATI, pentru pacienţii aflaţi în stare gravă sau critică;
- 56 de paturi pentru pacienţii cu forme medii şi uşoare de boală, în urma infectării cu SARS-CoV-2, în spaţii noi, create prin amplasarea a 30 de containere medicale de cazare şi 16 containere sanitare dotate cu duşuri şi toalete;
- 64 de paturi, de asemenea pentru pacienţii cu forme medii şi uşoare, amenajate în corturi, în condiţii superioare de cazare faţă de organizarea anterioară;
- O zonă-tampon cu o capacitate maximă de 24 de paturi, pentru izolarea pacienţilor aflaţi în aşteptarea rezultatelor testelor COVID-19.  
 
Lucrările au fost executate în perioada 24 iulie – 1 august. Spitalul a fost declarat operaţional în luna martie. Recent, spaţiul a fost inundat din cauza unei ploi.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici