Staţiile de metrou Jiului şi Parc Bazilescu se deschid mâine

Staţiile de metrou Jiului şi Parc Bazilescu, de pe magistrala 4, vor fi puse vineri în funcţiune, după investiţii de 72,5 milioane euro, fără TVA.

2273 afișări
Imaginea articolului Staţiile de metrou Jiului şi Parc Bazilescu se deschid mâine

Staţiile de metrou Jiului şi Parc Bazilescu se deschid mâine (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

La eveniment vor participa premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

"Staţiile Jiului şi Parc Bazilescu au o lungime de 2,62 km cale dublă de metrou. Costul investiţiei se ridică la 72,5 milioane de euro fără TVA. În anul 2011 au fost alocaţi 27 milioane euro pentru lucrări şi echipamente- instalaţii electrice şi instalaţii generale, automatizare, telecomunicaţii, cale de rulare şi şina a 3-a, finisaje spaţii tehnice şi spaţii publice", a anunţat miercuri Ministerul Transporturilor.

Probele tehnologice la cele două staţii au început la jumătatea lunii iunie.

După această investiţie, lungimea reţelei de metrou din Bucureşti a crescut la 68,6 km cale dublă, cu 51 de staţii.

În prezent, magistrala 4 de metrou are patru staţii (Gara de Nord 2, Basarab 2, Griviţa şi 1 Mai).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici