Străzile unui mare oraş din România vor fi curăţate de utilaje urmărite prin GPS

Primăria Timişoara a semnat, luni, un contract de aproape 73 de milioane de lei, pe o perioadă de patru ani, cu o firmă care va spăla străzile oraşului şi va goli coşurile de gunoi cu ajutorul unor utilaje ce vor fi urmărite prin GPS, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1297 afișări
Imaginea articolului Străzile unui mare oraş din România vor fi curăţate de utilaje urmărite prin GPS

Străzile unui mare oraş din România vor fi curăţate de utilaje urmărite prin GPS

Contractul pentru delegarea serviciului public de salubrizare stradală în Timişoara a fost semnat, luni, la sediul Primăriei Timişoara, cu o firmă austriacă.

Operatorul specializat va avea sarcina de a goli coşurile de gunoi şi de a mătura străzile. Contractul cadru a fost semnat pe o perioadă de patru ani, iar valoarea acestuia este de aproape 73 de milioane de lei, fără TVA.

“Astăzi (n.r. luni) suntem în măsură să semnăm contractul pentru delegarea serviciului public de salubrizare stradală în municipiul Timişoara cu câştigătoarea licitaţiei, SC Brantner Servicii Ecologice SRL. Acordul cadru are ca obiect delegarea serviciului public de salubrizare stradală în municipiul Timişoara, durata este 48 de luni, începând de astăzi. Preţul pe care-l vom plăti este de aproape 73 de milioane de lei, fără TVA. Contractele subsecvente vor avea ca obiect delegarea pe un an calendaristic, valoarea unui contract subsecvent este de 18 milioane de lei, fără TVA. Firma are sediul principal în Cluj, este o firmă austriacă, cu puncte de lucru în Cluj, Drobeta Turnu-Severin, Piatra Neamţ, Reşiţa şi Sibiu. Avem încredere că vom putea să facem ca Timişoara să fie un oraş foarte, foarte curat”, a afirmat primarul Timişoarei, Nicolae Robu, înainte de semnarea contractului.

Potrivit primarului Timişoarei, salubrizarea se va efectua pe 1.227 străzi. La licitaţie s-a solicitat ca firma să aibă 15 utilaje, plus 13 automăturătoare, nouă măturătoare electrice, şapte autocisterne şi opt autocisterne cu spălător, cu normă de poluare Euro 6.

În total, firma care se va ocupa de salubrizarea stradală la Timişoara ar urma să angajeze 296 de persoane, dintre care 285 vor fi muncitori şi şoferi. Pe străzile din zona centrală şi pietonală, angajaţii operatorului vor interveni în trei schimburi. De asemenea, conform reprezentanţilor Primăriei Timişoara, toate utilajele vor fi urmărite prin sistem GPS, în timp real.

Directorul general pe România al societăţii câştigătoare, David Alexander Zeininger, a afirmat că firma va putea să intervină cel mai devreme înainte de sărbătorile pascale, la sfârşitul lunii aprilie.

“Noi suntem foarte fericiţi că suntem aici, să semnăm un contract foarte important pentru noi. Lucrăm la Cluj, facem salubrizare stradală şi măturăm străzi, spălăm străzile şi în Sibiu, acum avem punct de lucru şi în Timişoara, ne bucură. Suntem o companie serioasă. Acum suntem în plină mobilizare. Conform contractului, avem termen de mobilizare 90 de zile. Ştim că la Timişoara nu se face curăţenie aşa cum trebuie, încercăm tot ce putem. Încercăm măcar cu o parte să intervenim înainte de Paşti, să facem curat înainte de Paşti. Nu am un termen fix, deschidem acum un punct de lucru, avem nevoie de autorizaţie de mediu, sunt nişte termene legale, am comandat deja nişte utilaje. Vom începe etapizat, depinde de graficul lunar primit de la primărie. Dacă avem 50, 60 de oameni angajaţi înainte de Paşti, o să intervenim. Am comandat utilaje noi de 1,28 milioane de euro, în primă fază”, a precizat David Alexander Zeininger.

Până când noul operator specializat va fi pregătit să intervină, firma Primăriei Timişoara care se ocupă de amenajare spaţiilor verzi va avea sarcina de a goli coşurile de gunoi de pe străzile oraşului, la fel cum s-a întâmplat şi în ultimele trei luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici