Stroe vrea ca protestele faţă de proiectul minier de la Roşia Montană să rămână paşnice. "Niciodată violenţa nu este o soluţie!"

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, face apel la protestatarii faţă de proiectul minier de la Roşia Montană "să nu îşi schimbe atitudinea din ultimele săptămâni", subliniind că îşi doreşte ca "situaţia să nu se schimbe, chiar dacă unii consideră că violenţele sunt o soluţie".

492 afișări
Imaginea articolului Stroe vrea ca protestele faţă de proiectul minier de la Roşia Montană să rămână paşnice. "Niciodată violenţa nu este o soluţie!"

Stroe vrea ca protestele să rămână paşnice, "chiar dacă unii consideră că violenţele sunt o soluţie"

"Fac un apel la cei care protestează să nu îşi schimbe atitudinea din ultimele săptămâni", spune Stroe, într-un mesaj remis sâmbătă agenţiei MEDIAFAX.

Ministrul Afacerilor Interne susţine că protestele din ultimele săptămâni au arătat că România este o ţară democratică, în care oamenii îşi pot exprima punctele de vedere.

"Îmi doresc ca situaţia să nu se schimbe, chiar dacă unii consideră că violenţele sunt o soluţie. Niciodată violenţa nu este o soluţie! Am încredere în faptul că protestatarii se vor comporta civilizat ca şi până acum", mai spune Radu Stroe.

Mesajul lui Stroe vine la două zile după ce ministrul Culturii, Daniel Barbu, a fost agresat joi seară, în Centrul Vechi al Capitalei, unde mai mulţi protestatari faţă de proiectul minier de la Roşia Montană nu l-au lăsat să plece cu maşina în care se afla decât după intervenţia forţelor de ordine, iar luneta maşinii sale a fost spartă.

Opozanţii proiectului minier s-au mobilizat prin intermediul reţelelor de socializare pentru un nou marş de protest în Bucureşti, care ar urma să aibă loc duminică, pe traseul Piaţa Universităţii - Piaţa Unirii - Senat.

Din 1 septembrie, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară, dar şi peste hotare, au loc proteste ale celor care se opun proiectului de la Roşia Montană.

Manifestanţii cer ca Parlamentul să respingă proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană şi să interzică, prin lege, folosirea cianurilor în activităţile miniere din România, Guvernul să respingă, prin hotărâre, în regim de urgenţă, acordul de mediu, Roşia Montană să fie inclusă pe lista tentativă a României pentru includerea în patrimoniul UNESCO şi demisia premierului Victor Ponta şi a celor patru iniţiatori ai proiectului de lege: miniştrii Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu şi directorul ANRM Gheorghe Duţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici