Structuri de zid şi conducte de apă din secolele XVIII-XIX, descoperite în Piaţa Universităţii

Structuri de zid şi două conducte de apă din secolele XVIII-XIX au fost descoperite în Piaţa Universităţii din Capitală, în timpul săpăturilor la parcarea subterană ce urmează să fie construită pe locul unde erau amplasate statuile lui Mihai Viteazu, Spiru Haret, Heliade Rădulescu şi Gheorghe Lazăr.

234 afișări
Imaginea articolului Structuri de zid şi conducte de apă din secolele XVIII-XIX, descoperite în Piaţa Universităţii

Structuri de zid şi conducte de apă din secolele XVIII-XIX, descoperite în Piaţa Universităţii (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Cercetarea arheologică preventivă din zona Universităţii a scos la iveală, pentru început, structuri de zid şi două conducte apă din secolele XVIII-XIX, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, adjunctul şefului de şantier, Andrei Măgureanu.

"Deocamdată lucrările sunt la început, am descoperit câteva structuri de zid şi două conducte de apă din secolele XVIII-XIX. Până nu se termină cercetarea arheologică preventivă a zonei nu putem spune dacă va fi posibilă realizarea pasajului de la Universitate", a spus Andrei Măgureanu.

El a adăugat că la sfârşitul cercetării arheologice va fi întocmit un raport care va fi înaintat Ministerului Culturii. Specialiştii Ministerului îşi vor da verdictul privind lucrările din zona Universităţii, a precizat Măgureanu.

Directorul Direcţiei de Investiţii din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nimic nu va împieta lucrările la pasajul subteran de la Universitate.

"Nimic nu ne împietează lucrarea, am găsit nişte pavaje din secolul al XIX-lea, dar nimic de importanţă arheologică. Aşteptăm însă deciziile specialiştilor", a precizat Hreapcă.

Municipalitatea vrea să construiască la Piaţa Universităţii, în zona unde au fost statuile lui Mihai Viteazul, Spiru Haret, Ion Heliade Rădulescu şi Gheorghe Lazăr, o parcare subterană.

Pentru parcajul de la Universitate a fost încheiat un contract de concesiune a lucrărilor publice cu consorţiul de firme Inter Parking Hispania SA, Terra Test Cimentaciones SL, Alius Inversiones SL şi Simex SA, urmând să fie realizate aproximativ 400 de locuri de parcare.

Cele patru statui au fost mutate pe perioada lucrărilor în Parcul Izvor, unde vor rămâne până când lucrările la parcare "vor intra în subteran", urmând să fie apoi reaşezate pe locurile iniţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici