STS precizări, după investigaţia internă decisă în cazul Caracal: Reconfirmăm că nu au fost inadvertenţe, sincope sau defecţiuni tehnice / Ministrul Moga, directorul STS şi fostul şef al Poliţiei Române, chemaţi la audieri în Parlament

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale anunţă că în cazul Caracal nu au fost inadvertenţe, sincope sau defecţiuni tehnice şi dacă există o problemă este legată doar de comunicarea întârziată.

1446 afișări
Imaginea articolului STS precizări, după investigaţia internă decisă în cazul Caracal: Reconfirmăm că nu au fost inadvertenţe, sincope sau defecţiuni tehnice / 
Ministrul Moga, directorul STS şi fostul şef al Poliţiei Române, chemaţi la audieri în Parlament

STS, despre cazul Caracal: Reconfirmăm că nu au fost inadvertenţe, sincope sau defecţiuni tehnice

"Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a realizat, în cursul zilei de ieri, pe durata nopţii şi în cursul zilei de astăzi, o investigaţie internă privind respectarea atribuţiilor operatorilor 112 ai STS, îndeplinirii prevederilor din manualul de operare şi a funcţionalităţii Serviciului 112. În urma verificărilor interne, dorim să vă reconfirmăm că au fost respectate prevederile privind operarea şi că nu au fost inadvertenţe, sincope sau defecţiuni tehnice ale echipamentelor sau serviciilor lor în ceea ce priveşte modul de tratare a apelurilor 112", se arată în comunicatul STS.

"Ne cerem, totodată, scuze pentru întârzierea comunicării publice ce a generat nemulţumiri, intenţia noastră fiind de a documenta şi a prezenta cu acurateţe adevărul referitor la apelurile efectuate la 112 pentru cazul în discuţie. Vă asigurăm că vom pune la dispoziţia organelor de anchetă toate informaţiile, documentele şi înregistrările necesare cunoaşterii adevărului", se mai arată în cmunicat.

STS este instituţia acuzată de Poliţie că a oferit târziu date legate de localizarea Alexandrei, fata de 15 ani sechestrată şi violată, care a apucat să sune de 3 ori de pe telefonul agresorului, la 112.

 

Ministrul Moga, directorul STS şi fostul şef al Poliţiei Române, chemaţi la audieri în Parlament

Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor are şedinţă, luni, ora 17.00. Aleşii urmează să îi cheme la audieri pe ministrul de Interne Nicolae Moga, directorul STS Sorinel Vasilca, inspectorul general interimar al Poliţiei Române Florian Dragnea şi fostul şef al Poliţiei Ioan Buda.

„Având în vedere evenimentele recente de la Caracal, precum şi numeroasele semnalări din mass-media referitoare la modul deficitar de execitare a atribuţiilor de serviciu de către personalul Ministerului Afacerilor Interne şi al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, pentru analizarea situaţiei şi în exercitarea controlului parlamentar, luni, 29 iulie, ora 17, va avea loc şedinţa Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională”, potrivit unui anunţ intern al Comisie de apărare a Camerei Deputaţilor, obţinut de MEDIAFAX.

Sursa citată mai arată că „urmează să fie convocaţi Ministrul Afacerilor Interne, directorul Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, inspectorul general interimar şi fostul inspector general al Poliţiei Române, precum şi directorul Direcţiei Generale de Protecţie Internă din cadrul MAI.

Directorul Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, comisarul şef Vasile Armaşu, a fost împuternicit, sâmbătă, la comanda Poliţiei Olt, după ce şeful şi adjunţii IPJ Olt au fost demişi din cauza intervenţiei defectuoase în cazul de la Caracal.

Anterior, ministrul Nicolae Moga anunţase că a propus demiterea şefului Poliţiei Române şi a prefectului judeţului Olt, precizând că locul lui Ioan Buda la şefia Poliţiei Române va fi luat de adjunctul acestuia, Florian Dragnea, după cazul din Caracal.

De asemenea, Moga a afirmat, sâmbătă, că prefectul şi subprefectul din Olt au fost schimbaţi.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a anunţat, sâmbătă, că în cazul Caracal nu au fost inadvertenţe, sincope sau defecţiuni tehnice şi dacă există o problemă este legată doar de comunicarea întârziată.

STS este instituţia acuzată de Poliţie că a oferit târziu date legate de localizarea Alexandrei, fata de 15 ani sechestrată şi violată, care a apucat să sune de 3 ori de pe telefonul agresorului, la 112.

Taguri:
sts,
caracal,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici