Sulfina Barbu: Se fac analize pentru a şti câţi oameni vor pleca din fiecare sector bugetar în 2012

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, vineri, referitor la cele aproximativ 120.000 de persoane care vor fi disponibilizate în 2012 din sistemul bugetar, că se fac analize pentru a şti câţi oameni vor pleca din fiecare sector.

3095 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: Se fac analize pentru a şti câţi oameni vor pleca din fiecare sector bugetar în 2012

Sulfina Barbu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, şi cel al Educaţiei, Daniel Funeriu, au participat vineri, la Comitetul de monitorizare al proiectelor europene privind dezvoltarea resurselor umane, alături de membri ai sindicatelor şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Cei doi miniştri au stat la discuţii aproximativ o oră, ei plecând în jurul orei 10.30 pentru a participa la şedinţa de Guvern.

Sulfina Barbu a declarat că din sistemul bugetar vor fi disponibilizate în 2012 aproximativ 120.000 de persoane, care vor fi şi din administraţie.

"Nu au fost făcute analize concrete pentru a şti câţi oameni vor pleca din fiecare sector, aceste analize fiind în desfăşurare. Cei care părăsesc sistemul bugetar se pot angaja în privat, pentru că sunt locuri disponibile", a spus ministrul Muncii.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Economist Conferences Bucharest Summit, că procesul de reducere a numărului de salariaţilor bugetari va continua, România urmând să-şi fixeze acest număr la 1,1 milioane până la sfârşitul anului 2012.

"Acest proces (de reducere a personalului bugetar - n.r.) va continua, România urmând să-şi fixeze numărul de salariaţi la stat în jurul a 1,1 milioane, coborând de la 1,4 milioane până la sfârşitul anului 2012", a spus Băsescu.

El a arătat că, de la 1 ianuarie 2010 până în octombrie 2011, numărul de bugetari s-a redus cu 180.000, cu o medie de 5.000 de bugetari pe lună.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la B1TV, că în cazul plecării celor 120.000 de salariaţi este vorba despre o "ieşire naturală", nu despre o hotărâre administrativă, el menţionâd că mai trebuie făcute reduceri la Ministerul de Interne, însă Poliţia nu este vizată în mod special.

Traian Băsescu a completat că nu se va face înlocuirea 100% a celor care pleacă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici