Suma la care se ridică pagubele la şcolile şi spitalele din Timişoara afectate de furtună

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat, miercuri, că este nevoie de aproape 21 de milioane de lei pentru remedierea pagubelor de la şcolile şi spitalele din oraş afectate de furtună, în timp ce de la Guvern există promisiuni că se vor primi 2,4 milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

466 afișări
Imaginea articolului Suma la care se ridică pagubele la şcolile şi spitalele din Timişoara afectate de furtună

Primarul Timişoarei a făcut publică, miercuri, lista cu costurile intervenţiilor necesare în şcolile şi spitalele care aparţin de municipalitate, afectate de furtuna puternică de duminică. Astfel, Nicolae Robu spune că este nevoie de o sumă de 20,55 milioane de lei, însă de la bugetul de stat sunt promisiuni de alocare a 2,44 milioane lei. Restul banilor vor fi asiguraţi din bugetul local.

"La şcoli: 19.233.306 lei, din care pentru 2.100.000 lei, reprezentând 10.92%, există promisiuni de alocare de la bugetul de stat, restul de aproape 90% asigurându-se de la bugetul local. La spitale: 1.326.264 lei, din care pentru 342.000 lei, reprezentând 25.79%, există promisiuni de alocare de la bugetul de stat, restul de aproape 75% asigurându-se de la bugetul local. Menţionăm că o bună parte din lucrări s-au şi efectuat deja, graţie mobilizării exemplare a echipelor de meseriaşi ale societăţii primăriei, Colterm, cărora le mulţumesc", a anunţat Nicolae Robu.

Potrivit listei făcute publice de primarul Timişoarei, au fost afectate de furtuna de duminică 23 de unităţi de învăţământ din oraş, majoritatea având acoperişul distrus.

De asemenea, este nevoie de reconstrucţia acoperişului şi la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Spitalul Municipal Timişoara.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici