Sursa creşterii bruşte a îmbolnăvirilor în Iaşi. Focar uriaş de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie Pădureni-Grajduri

Un nou focar de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a fost identificat de autorităţile din Iaşi în Spitalul de Psihiatrie Pădureni-Grajduri, unde mai mult de 50 de persoane, majoritatea pacienţi, au fost diagnosticate cu COVID-19.

2026 afișări
Imaginea articolului Sursa creşterii bruşte a îmbolnăvirilor în Iaşi. Focar uriaş de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie Pădureni-Grajduri

Sursa creşterii bruşte a bilanţului de îmbolnăviri în Iaşi. Focar uriaş de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie Pădureni-Grajduri

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a informat, sâmbătă, despre apariţia unui nou focar Covid-19, la Centrul de servicii sociale Târgu Frumos. Aici, 16 persoane (8 beneficiari şi 8 salariaţi) sunt infectate.

Judeţul Iaşi a raportat aproape 300 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Beneficiarii bolnavi au fost izolaţi în centru, iar angajaţii urmează să fie evaluaţi în serviciile de specialitate. Ancheta este în desfăşurare pentru identificarea contacţilor direcţi în unitate.

De asemenea, DSP Iaşi anunţă că în Spitalul de Psihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă Pădureni Grajduri, în secţia Psihiatrie cronici – au mai fost confirmate alte 51 de cazuri pozitive (44 pacienţi şi 7 angajaţi).

Acest focar a început în urmă cu două zile, când au fost confirmaţi cu noul coronavirus trei pacienţi.

Pacienţii au fost evaluaţi de un medic infecţionist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iaşi,
focar,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici