Tâlhărie asistată de poliţişti: Cum au furat zeci de romi dintr-un camion răsturnat într-un şanţ - FOTO

Zeci de persoane din localitatea Coţofenii din Faţă, judeţul Dolj, au furat, miercuri seară, marfă dintr-un TIR care s-a răsturnat într-un şanţ pe drumul european 70, potrivit şoferului autovehiculului, care a susţinut că Poliţia a trimis foarte târziu un echipaj de intervenţie.

3973 afișări
Imaginea articolului Tâlhărie asistată de poliţişti: Cum au furat zeci de romi dintr-un camion răsturnat într-un şanţ - FOTO

Tâlhărie asistată de poliţişti: Cum au furat zeci de romi dintr-un camion răsturnat într-un şanţ (Imagine: Bogdan Dragomir)

Potrivit şoferului TIR-ului, autovehiculul era încărcat cu produse alimentare şi nealimentare, care ar fi trebuit să fie transportate la un supermarket din Drobeta Turnu Severin.

Şoferul a spus că a sunat la numărul unic de urgenţă 112, după ce mai multe persoane s-au strâns în jurul camionului, el susţinând că Poliţia a trimis foarte târziu un singur echipaj, care a fost depăşit de situaţie, oamenii reuşind să fure o bună parte din marfă.

"Am sunat la 112 pentru că mai mulţi romi, 70 la număr, se strânseseră în momentul în care am transferat marfa din TIR într-un camion. A venit un echipaj cu doi poliţişti, unul dintre ei aproape de pensie şi o domnişoară poliţist care ieşise de pe băncile şcolii. Poliţistul a fost agresat pentru că a încercat să îi oprească. Practic, nu au mai avut ce face pentru că erau ameninţaţi de aceste persoane. A fost o tâlhărie asistată de poliţişti", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX şoferul camionului.

Potrivit sursei citate, valoarea mărfii furate se ridică la 5.000 de euro.

"Mi-au furat un sfert din marfă. Aveam de toate, de la biscuiţi până la carne refrigerată. Într-un târziu au venit patru maşini, culmea după ce romii îmi luaseră marfa. Din fericire, marfa era asigurată", a spus bărbatul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, agent Amelia Căprărin, şoferul camionului a solicitat sprijinul localnicilor.

"În momentul permutării mărfurilor în alt autocamion sosit la faţa locului, conducătorul auto a solicitat sprijinul mai multor localnici. Aceştia au profitat de neatenţia celor aflaţi la faţa locului şi au sustras mărfuri depreciate în urma accidentului", a declarat, joi, agentul Amelia Căprărin.

Potrivit acesteia, în cauză s-au întocmit acte premergătoare pentru furt calificat, poliţiştii continuând cercetările.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici