Tânăr din Craiova, adept ISIS, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare

Constantin Luigi Boigea, tânărul craiovean acuzat de propagandă ISIS, a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel de Craiova, la trei ani şi patru luni de închisoare. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

483 afișări
Imaginea articolului Tânăr din Craiova, adept ISIS, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare

Tânăr din Craiova, adept ISIS, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare

Constantin Luigi Boicea şi-a recunoscut faptele pentru care a fost trimis în faţa instanţei.

Tânărul a fost condamnat pentru promovarea unui mesaj prin propagandă şi săvârşirea infracţiunii de participare la instruirea sau pregătirea în vederea folosirii mijloacelor distructive, armelor de foc, dispozitivelor explozive de orice fel, muniţiilor, explobililor, în scopul comiterii unui act de terorism.

„Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului, în pedeapsa cea mai grea, aceea de trei ani de închisoare, la care se adaugă sporul de 4 luni de închisoare, calculat ca o treime din cealaltă pedeapsă, de 1 an de închisoare, în final inculpatul Boicea Luigi Constantin urmând să execute pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare, în regim de detenţie”, se arată în decizia instanţei.

Până la o sentinţă definitivă, tânărul va rămâne în arest preventiv, acolo unde se află din decembrie 2016.

În 9 decembrie 2015, Boicea fusese plasat sub control judiciar, măsură pe parcursul căreia tânărului i s-a interzis să acceseze internetul prin utilizarea de sisteme/dispozitive informatice având conexiunea de date activă. Decizia a fost luată deoarece Constantin Luigi Boicea era acuzat la acea vreme de propagandă jihadistă.

Pe întreaga perioadă, tânărul a încălcat în mod sistematic măsura controlului judiciar, inclusiv după data de 24 septembrie 2016, când a devenit major, şi a continuat să acceseze site-uri de propagandă şi instruire a viitorilor combatanţi, aparţinând organizaţiei teroriste Daesh/Stat Islamic, au arătat procurorii DIICOT, astfel că a fost arestat preventiv. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici