Tânărul care l-a lovit pe baschetbalistul american a fost arestat preventiv

Ionuţ Tănăsoaia, tânărul care l-a lovit pe baschetbalistul american care a decedat apoi la spital, a fost arestat preventiv luni pentru 29 de zile, mandatul fiind emis de Tribunalul Giurgiu sub acuzaţiile de lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice.

510 afișări
Imaginea articolului Tânărul care l-a lovit pe baschetbalistul american a fost arestat preventiv

Tânărul care l-a lovit pe baschetbalistul american a fost arestat preventiv (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Magistraţii Tribunalului Giurgiu au ascultat pledoariile avocatului şi ale lui Ionuţ Tănăsoaia şi şi-au însuşit propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile a tânărului.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey (23 de ani) de la CSS Giurgiu a murit, duminică după-amiază, la scurt timp după ce a fost operat la Spitalul "Bagdasar - Arseni" din Bucureşti, unde a fost adus în urma unei agresiuni petrecute într-un local din Giurgiu, la câteva ore de la câştigarea meciului cu Dinamo.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 04.00, un coechipier al baschetbalistului l-a găsit pe acesta căzut în zona ringului de dans din localul "Emotionne", în stare de inconştienţă.

Poliţia a audiat aproximativ 20 de persoane în acest caz, stabilindu-se că baschetbalistul american a fost lovit de un alt tânăr.

Principalul suspect în cazul agresiunii, Ionuţ Tănăsoaia, s-a predat Poliţiei din Giurgiu, luni dimineaţă, fiind reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore de procurori, sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri şi lovituri cauzatoare de moarte.

Conform anchetatorilor, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.30, tânărul a provocat un scandal la discoteca Emotionne din Giurgiu, în prezenţa a aproximativ o sută de persoane, lovindu-l cu pumnul pe baschetbalistul american Hardy Chauncey, care a fost proiectat cu capul de pardoseala asfaltică a discotecii. Hardy Chauncey a suferit "leziuni traumatice grave care au condus la deces", iar totodată s-a tulburat grav ordinea şi liniştea publică, spune procurorul în propunerea de arestare a lui Tănăsoaia.

Moartea sportivului a fost violentă.

În dosar au fost audiaţi mai mulţi martori, care au descris împrejurările care au condus la conflictul spontan izbucnit între cei doi.

Astfel, s-a stabilit că Hardy Chauncey dansa printre ceilalţi tineri - aşa cum proceda de obicei - şi la un moment dat şi-a pus şapca pe capul Alinei R, care dansa lângă o masă pe care dansa Şerban C., martor în dosar.

"Întrucât victima nu cunoştea limba română, nu a înţeles reproşurile martorului, motiv pentru care a intervenit şi inculpatul (Ionuţ Tănăsoaia-n.r.). Victima, prin gesturi, i-a dat de înţeles inculpatului că nu cunoaşte limba română, însă acesta i-a aplicat o lovitură puternică cu pumnul în bărbie. Victima a fost proiectată şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans, situată la o diferenţă de nivel de 40 de centimetri de locul unde se afla victima în momentul lovirii", consemnează procurorul.

Primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că barul în care a fost lovit baschetbalistul american nu respectă condiţiile de funcţionare impuse de organele care dau avize pentru localurile de noapte, referitoare la paza proprie, şi, ca atare, trebuie închis.

Lucian Iliescu a spus că, deşi barul era prevăzut cu camere de luat vederi, acestea erau ţinute închise, nefiind respectate astfel condiţiile impuse de Poliţie referitoare la paza proprie a localurilor de noapte.

Poliţia l-a amendat cu 5.000 de lei pe administratorul clubului "Emotionne" din Giurgiu, unde a avut loc agresiunea care a dus la decesul baschetbalistului american Hardy Chauncey, pentru că nu funcţionează camerele video din local, încă din luna iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici