Tarom admite că avionul implicat în incidentul de pe aeroportul din Tel Aviv îi aparţine

Tarom revine şi confirmă că aeronava implicată într-un incident de trafic aerian pe aeroportul din Tel Aviv era operată de companie, afirmând că avionul a făcut un survol al aeroportului, "procedură normală" derulată la cererea turnului de control, după care a aterizat în condiţii normale.

186 afișări
Imaginea articolului Tarom admite că avionul implicat în incidentul de pe aeroportul din Tel Aviv îi aparţine

Tarom admite că avionul implicat în incidentul de pe aeroportul din Tel Aviv îi aparţine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cursa TAROM ROT 153, care a realizat, ieri seară (miercuri, n.r.), zborul pe relaţia Bucureşti - Tel Aviv, a efectuat o procedură normală de survol al aeroportului, după ce turnul de control de pe aeroportul israelian i-a solicitat acest lucru întrucât pe pista pe care urma să fie efectuată aterizarea se afla un avion turcesc în staţionare", susţine biroul de presă al Tarom, într-un comunicat dat publicităţii joi după-amiază, la câteva ore după ce o reprezentantă a companiei, Ioana Boca, declara pentru MEDIAFAX că aeronava nu aparţine Tarom.

În comunicatul de presă al companiei se mai arată că turnul de control israelian a cerut şi altor două avioane să facă un survol similar.

"Aeronava TAROM, de tip Boeing 737 - 300, cu 91 de pasageri la bord, a survolat aeroportul, respectând procedurile de zbor şi solicitarea turnului de control şi a aterizat, ulterior, în deplină siguranţă", afirmă, în comunicat, Biroul de presă al Tarom, adăugând că avionul a avut o întârziere de nouă minute faţă de ora la care era programat să ajungă.

Reprezentanţii Tarom mai spun că procedura de survol făcută de avionul Tarom este una "standard", care "nu pune în pericol în niciun fel siguranţa zborului". Mai mult, reprezentanţii companiei susţin că situaţia de pe aeroportul din Tel Aviv nu este considerată un incident din punct de vedere al procedurilor de siguranţă de zbor ale Tarom.

Un avion românesc a fost pe punctul de a intra în coliziune cu o aeronavă turcească, miercuri seara, pe aeroportul Ben-Gurion din Israel, a relatat, joi, site-ul ynetnews.com.

Sursa citată arăta că avionul românesc ar aparţine companiei Tarom, iar aeronava turcească ar aparţine companiei Corendon Airlines.

Incidentul a avut loc în timp ce avionul turcesc încerca să decoleze, iar cel românesc se pregătea să aterizeze pe aceeaşi pistă.

Conform unor informaţii citate de site, avionul turcesc ar fi staţionat în zona de decolare, contrar instrucţiunilor primite de la controlorii de trafic aerian, perturbând astfel aterizarea avionului românesc.

Accidentul a fost evitat datorită intervenţiei controlorilor aerieni, care au cerut avionului românesc să amâne aterizarea.

Autoritatea Aeroportuară din Israel a raportat incidentul anchetatorului-şef în cazul accidentelor aeriene din cadrul Ministerului Transporturilor, procurorul Yitzhak Raz, care a demarat o investigaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici