Te-ai pregătit să ajungi în Grecia cu maşina la noapte sau mâine dimineaţă? Formularul de intrare în ţară a fost blocat pentru nouă ore

  • Formularul electronic ce trebuie completat cu 24 de ore înainte de a ajunge în Grecia urma să fie disponibil de azi-noapte, ora 00.01, şi pentru deplasarea cu maşina.
  • Documentul a devenit disponibil abia în dimineaţa asta, după ora 09.00, şi pentru trecerea pe cale rutieră.
  • Românii care au în plan să ajungă la vama Kulata-Promachonas trebuie să prezinte de mâine, ora 06:00, şi un test negativ la COVID-19.
1133 afișări
Imaginea articolului Te-ai pregătit să ajungi în Grecia cu maşina la noapte sau mâine dimineaţă? Formularul de intrare în ţară a fost blocat pentru nouă ore

Te-ai pregătit să ajungi în Grecia cu maşina la noapte sau mâine dimineaţă? Va trebui să mai aştepţi

Guvernul grec a întârziat cu aproximativ nouă ore deblocarea formularului de intrare în Grecia pe cale rutieră, după ce documentul a fost indisponibil în ultimele zile. Formularul electronic ar fi trebuit să fie disponibil de azi-noapte, ora 00.01, însă acesta a fost deblocat abia în această dimineaţă, după ora 09:00. Documentul trebuie completat cu 24 de ore înainte de a ajunge în Grecia, astfel că românii ce şi-au planificat să intre mâine dimineaţă în Grecia, cu maşina, prin punctul vamal Kulata-Promachonas, au aşteptat toată noaptea republicarea formularului. 

De mâine dimineaţă, ora 06:00, toţi turiştii români vor trebui să prezinte la vama Kulata-Promachonas un test negativ pentru COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de a ajunge la vama bulgaro-elenă. În condiţiile tuturor condiţiilor privind intrarea pe teritoriul grec, întregul traseu al vacanţei trebuie calculat cu mare atenţie, luând în considerare şi posibilele cozi ce se pot forma la vamă. 

Testele de tip PCR prin care veţi demonstra ca nu aveţi virusul trebuie să fie făcute în laboratoare acreditate (lista centrelor de testare din ţară este aici), iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză şi să conţină datele personale ale persoanei testate, respectiv numele şi prenumele, dar şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective. 

Promachonas rămâne singurul punct de frontieră terestru al Greciei pentru deplăsările în scop turistic, toate celelalte fiind deschise numai pentru urgenţe. În continuare, autorităţile elene vor face testări aleatorii la punctul de frontieră, chiar dacă persoanele în cauză prezintă toate documentele cerute. În schimb, sosirea pe teritoriul Greciei cu avionul nu este condiţionată de prezentarea unui test negativ la COVID-19, în condiţiile în care aceste teste sunt făcute la aterizare. 

În altă ordine de idei, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă au uitat să actualizeze lista ţărilor exceptate de la măsură carantinării/izolării pentru cei ce vin în România din acele state. Potrivit legii, lista este actualizată/revizuită în fiecare zi de luni. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici