Teodorovici: Vom avea, cât de curând, o schimbare a modului în care românii plătesc acest ROBOR

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a susţinut, duminică seara, că indicele ROBOR, aşa cum este folosit la credite va fi schimbat, în următoarea perioadă, fără să dea detalii la ce se referă, ci doar că va fi un mecanism transparent pentru oameni, nu transparent pentru bancheri.

459 afișări
Imaginea articolului Teodorovici: Vom avea, cât de curând, o schimbare a modului în care românii plătesc acest ROBOR

Teodorovici: Vom avea, cât de curând, o schimbare a modului în care românii plătesc acest ROBOR

„Sunt convins, vom avea, cât de curând, o schimbare radicală a modului în care românii plătesc acest ROBOR, să spunem”, a declarat, dumincă seara, Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3.

Ministrul Finanţelor a completat că se poate orice, într-o ţară care are oameni care vor să schimbe ceva.

„Susţin în continuare, şi nu voi renunţa la chestiunea aceasta: de a avea un mecanism care să fie transparent aşa cum îl înţeleg oamenii simpli, nu transparent pentru bancheri, că aia nu înseamnă transparenţă, aceia este lumea lor, lumea bacherilor, de care noi toţi am fost ţinuţi departe, aşa, acela era un glob de cristal de care nimeni nu avea voie să se atingă”, a mai afirmat Teodorovici.

La începutul lunii februarie, ministrul Finanţelor din România a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), alături de ministrul Finanţelor din Lituania. Noul preşedinte ales al Consiliului Guvernatorilor BERD va fi ministrul Finanţelor din Spania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici