Termenul pentru depunerea ofertelor pentru cele 62 de trenuri electrice regionale a fost prelungit

Termenul pentru depunerea ofertelor pentru cele 62 de trenuri electrice regionale a fost prelungit până în 12 octombrie, a anunţat marţi Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF).

191 afișări
Imaginea articolului Termenul pentru depunerea ofertelor pentru cele 62 de trenuri electrice regionale a fost prelungit

Termenul pentru depunerea ofertelor pentru cele 62 de trenuri electrice regionale a fost prelungit

„Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) informează că termenul pentru depunerea ofertelor în cadrul licitaţiei pentru achiziţia de rame electrice regionale (RE-R) a fost extins până la data de 12 octombrie”, au anunţat reprezentanţii ARF.

Conform acestora, motivul prelungirii termenelor de depunere a ofertelor şi a solicitărilor de clarificări derivă din necesitatea de a evita interpretări restrictive ale documentaţiei şi oferirea de şanse tuturor ofertanţilor interesaţi.

Reprezentanţii Autorităţii susţin că fac eforturi pentru a menţine termenul de depunere pe 12 octombrie „pentru a se evita, între altele, influenţe inflaţioniste majore asupra licitaţiei, ţinând cont de perioada prin care trece economia europeană”.

La mijlocul lunii mai, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunţa că Autoritatea pentru Reformă Feroviară a transmis, spre publicare în SICAP, anunţul de participare.

„Este încă un pas spre modernizarea condiţiilor de călătorie cu trenul în România pe rutele de navetă în zona marilor oraşe. Vor fi înlocuite astfel trenurile electrice învechite şi automotoarele diesel care sunt folosite în prezent”, spunea Sorin Grindeanu.

Conform acestuia, achiziţia a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs este finanţată din fonduri europene nerambursabile şi din bugetul de stat al României.

În contractul, cu o valoare estimată cuprinsă între 3 miliarde de lei şi 4 miliarde de lei (fără TVA), este prevăzută inclusiv asigurarea reparaţiei şi întreţinerii celor 62 de trenuri, mai spunea ministrul Transporturilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici