The Sun: Grupare din Ţăndărei care a scos peste 800.000 de lire din infracţiuni, condamnată în Anglia

Membrii unei grupări din Ţăndărei care a scos peste 800.000 de lire sterline din infracţiuni comise în Anglia au fost condamnaţi de o instanţă din Marea Britanie, fiind încarcerate opt persoane, între care şi liderul reţelei, informează publicaţia The Sun în ediţia electronică.

758 afișări
Imaginea articolului The Sun: Grupare din Ţăndărei care a scos peste 800.000 de lire din infracţiuni, condamnată în Anglia

The Sun: Grupare din Ţăndărei care a scos peste 800.000 de lire din infracţiuni, condamnată în Anglia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gruparea de romi a venit din România în Marea Britanie pentru a comite infracţiuni, s-a folosit de documente de şedere şi permise de muncă falsificate, iar după ce a strâns bani din infracţiuni s-au întors în România pentru a-i cheltui.

Opt persoane au fost încarcerate până în prezent de către autorităţile britanice, între care şi liderii grupării Dumitru Teluş (36 de ani) şi Claudia Radu (35 de ani), prinşi la aeroportul Stansted din Essex.

"Gangsterii de România" plecau frecvent din Marea Britanie pentru a duce banii obţinuţi ilegal în Ţăndărei, localitatea care s-a tranformat dintr-o văgăună într-o zonă prosperă, împânzită cu vile şi maşini de lux, precum BMW şi Land Rover.

Potrivit sursei citate, gruparea a făcut peste 800.000 de lire sterline din infracţiuni, în cadrul unei maşinaţiuni ilegale de fraudare, descrisă de judecătorul care a decis arestarea acestora ca fiind una foarte sofisticată şi care reprezintă un atac flagrant la adresa sistemului naţional britanic de asistenţă socială.

Membrii grupării folosea documente de rezidenţă şi referinţe de muncă falsificate pentru obţinerea Numerelor Naţionale de Asigurare, cu ajutorul cărora pretindeau returnarea unor sume privind ajutoare de stat precum beneficii pentru copii sau taxă de acomodare.

Pentru a cere taxele pentru copii, "gansterii" falsificau certificate de naştere. În urma verificărilor s-a stabilit că acei copii pentru care membrii grupării prezentau certificate fie nu existau, fie figurau ca victime ale traficului cu minori.

Alături de cei opt membri ai grupării a fost arestat şi un constructor britanic, acesta fiind cel care le furniza referinţele de muncă falsificate.

Aceştia au fost prinşi în urma unei opraţiuni comune a poliţiştilor britanici şi români.

Judecătorul Gregory Stone, de la Curtea Coroanei din Southwark, l-a condamnat, marţi, pe Dumitru Teluş, capul reţelei, la patru ani şi opt luni de închisoare. Soţia sa, Ramona, care a locuit cu el la Nottingham, a primit doi ani de închisoare. Sora Ramonei, Claudia Radu, a primit o pedeapsă de şase luni, ca şi tatăl lor, Ion Stoica (56 de ani).

Adrian Radu a fost condamnat la un an de închisoare, Dorina Dumitru (38 de ani) a primit o pedeapsă de un an şi opt luni, Marian Gheorghe (34 de ani) a primit doi ani şi patru luni, iar Ion Lincan (35 de ani), o lună de închisoare.

Constructorul din Liverpool, Abdel Lemsatef (66 de ani), a primit nouă luni de închisoare pentru falsificare de documente.

Potrivit sursei citate, "în prosperul Ţăndărei, fostul primar spune: «De unde să ştiu eu de unde fac rost oamenii ăştia de bani? Nimeni nu ne spune!»".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici