Timiş: Furtuna din 2017,care a ucis 5 oameni, considerată de magistraţi ca nefiind “de forţă majoră”

Furtuna puternică din toamna anului 2017, în timpul căreia au murit cinci persoane din judeţul Timiş, a fost considerată de două instanţe ca nefiind “un caz de forţă majoră”, pentru că a avut “aspectul unei furtuni specifice anotimpului cald”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

298 afișări
Imaginea articolului Timiş: Furtuna din 2017,care a ucis 5 oameni, considerată de magistraţi ca nefiind “de forţă majoră”

Timiş: Furtuna din 2017,care a ucis 5 oameni, considerată de magistraţi ca nefiind “de forţă majoră”

Decizia în ceea ce priveşte furtuna din toamna anului 2017 a fost dată de Tribunalul Timiş, în luna decembrie, într-un dosar deschis după ce proprietarul unei maşini a dat în judecată o asociaţie de proprietari. Timişoreanul a susţinut că autoturismul i-a fost fost avariat în timpul furtunii după ce o bucată de tablă s-a desprins de pe marginea unui bloc şi a picat pe plafonul maşinii. În urma unei expertize, s-a ajuns la concluzia că dauna s-a ridicat la suma de 8.700 de lei.

Asociaţia de proprietari nu a dorit să plătească pagubele proprietarului maşinii, motiv pentru care timişoreanul s-a adresat instanţei. Asociaţia de proprietari a susţinut, în timpul procesului, că furtuna din toamna anului 2017 a fost una foarte puternică, însă atât Judecătoria Timişoara, cât şi Tribunalul Timiş au decis că aceasta nu a fost un “caz de forţă majoră”.

“Furtuna din data de 17.09.2017 analizată ca şi caz de forţă majoră a avut aspectul unei furtuni specifice anotimpului cald când creşterea bruscă a temperaturii este urmată de episoade de vânturi puternice cu descărcări electrice. Practica judiciară a constatat că nu reprezintă un caz de forţă majoră alunecările de teren frecvente, ploile torenţiale şi furtunile din timpul verii, viscolul şi îngheţul din timpul iernii, intensitatea acestor fenomene nefiind de natură a le cataloga ca fiind imprevizibile. Aşadar, Tribunalul reţine că furtuna din data de 17.09.2017 care a provocat căderea bucăţii de tablă ce a avariat autoturismul reclamantului intimat nu poate fi considerată un caz de forţă majoră în condiţiile în care furtunile cu intensificări de vânt şi descărcări electrice sunt specifice verii, intensitatea acestora nefiind de natură a le cataloga ca fiind imprevizibile”, scrie în sentinţa dată de Tribunalul Timiş în luna decembrie.

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, în septembrie 2017, în judeţul Timiş, în timpul furtunii puternice. Trei dintre acestea au murit într-un parc din Buziaş, după ce un copac a căzut peste ele, o femeie a decedat la grădina zoologică din Timişoara, fiind lovită de o creangă, iar un tânăr de 24 de ani a murit după ce maşina în care se afla a fost strivită de poarta de intrare în oraş, de pe Calea Lugojului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici