Timiş: Peste 40.000 de semnături strânse pentru schimbarea articolului din Constituţie despre familie

Peste 40.000 de semnături au fost adunate, în ultimele două săptămâni, în judeţul Timiş, de către Biserica Ortodoxă Română pentru modificarea unui articol din Constituţie, prin care să se precizeze că familia este formată din bărbat şi femeie, şi nu din ”soţi”, aşa cum este prevăzut în prezent.

Timiş: Peste 40.000 de semnături strânse pentru schimbarea articolului din Constituţie despre familie (Imagine: Shutterstock)

Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, a declarat, miercuri, că în judeţul Timiş Biserica Ortodoxă Română a adunat peste 40.000 de semnături pentru modificarea articolului 48 din Constituţia României.

"Aceasta este tradiţia noastră creştină şi nu numai. În Sfânta Scriptură, noi, cei ce credem în Dumnezeu, aşa am învăţat şi dorim ca neamul nostru românesc să rămână după tradiţia milenară şi strămoşească, a părinţilor, a moşilor şi strămoşilor noştri. Peste 40.000 de semnături deja sunt în zona noastră, însă suntem la început”, a declarat IPS Ioan Selejan.

Mitropolitul Banatului a declarat corespondentului MEDIAFAX că pentru această iniţiativă sunt necesare 500.000 de semnături.

”Avem nevoie de 500.000 de semnături pentru demersul nostru. Oamenii sunt receptivi şi semnează. Sunt tabele pe care cei care le semnează trebuie să le completeze. Dacă ne ajută Dumnezeu, anul acesta avem două rânduri de alegeri şi nu cred că ar fi aşa o mare cheltuială dacă s-ar face referendumul (pentru modificarea articolului 48 din Constituţie - n.r.) odată cu aceste alegeri”, a mai declarat ÎPS Ioan Selejan.

Potrivit acestuia, cei care doresc să semneze pentru demersul Bisericii Ortodoxe Române se pot adresa lăcaşurilor de cult.

Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, anunţa, la sfârşitul slujbei de Crăciun de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, lansarea unei iniţiative civice de modificare a Constituţiei, în sensul de a se preciza că familia este formată din bărbat şi femeie.

Mitropolitul Banatului spunea atunci că se doreşte modificarea articolului 48 din Constituţia României, conform căruia “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Potrivit iniţiativei civice de modificare a Constituţiei, articolul 48 ar urma să fie formulat astfel: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părintilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

În luna decembrie, Grecia a adoptat o lege care permite încheierea de parteneriate civile între persoane de acelaşi sex, în pofida protestelor şi opoziţiei unor partide politice şi a Bisericii Ortodoxe, relata Reuters în pagina electronică.

Tot mai multe state europene au adoptat legi care permit încheierea unor astfel de parteneriate de către cuplurile de acelaşi sex, inclusiv în Marea Britanie, Spania şi Cipru, însă subiectul rămâne în continuare controversat în numeroase state membre ale Uniunii Europene (UE).

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 2 comentarii
Taguri:
CONSTITUŢIE ,
MODIFICARE ,
BISERICĂ
COMENTARII
  • Teo 7 ian 2016

    O initiativa buna, democratica. Eu am semnat zilele trecute la Brasov. Initiativa e organizata de Coalitia pentru Familie si beneficiaza se pare de suportul logistic al bisericii. E o chestie benefica pentru pozitia noastra ca natiune. Nu are de a face cu intoleranta. Nu despre asta e vorba. Ci despre…

  • Mosu Lica 7 ian 2016

    In sfarsit BOR are o initiativa in asentimentul crestinilor romani !! PS Poti sa nu crezi in Dumnezeu , dar daca nu ai creierul ,,afectat" nu poti sa nu fii de acord cufaptul ca o FAMILIE e formata dintr-un BARBAT si o FEMEIE , cu scopul perpetuarii speciei si educarii viitorilor OAMENI !!! Restul…

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
RASTURNARE TOTALA de situatie in cazul mortii patronului Hexi Pharma. Care ar putea fi ADEVARATA CAUZA a decesului. ANUNTUL procurorilor