Trafic blocat în staţiunea Mamaia pentru montarea structurii ultimelor două pasarele pietonale

Traficul rutier pe bulevardul care face legătura între Constanţa şi Năvodari prin staţiunea Mamaia este închis, marţi, timp de zece ore, pentru montarea pasarelei pietonale în formă de val din dreptul Hotelului Rex, iar joi circulaţia va fi închisă pentru amplasarea pasarelei din zona Cazino.

260 afișări
Imaginea articolului Trafic blocat în staţiunea Mamaia pentru montarea structurii ultimelor două pasarele pietonale

Trafic blocat în staţiunea Mamaia pentru montarea structurii ultimelor două pasarele pietonale (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Circulaţia rutieră pe bulevardul Mamaia este închisă, marţi, până la ora 19.00, în zona Hotelului Rex, pentru lucrările de montare a tablierului pasarelei "Val Retro".

În acest interval, şoferii care vor să tranziteze staţiunea Mamaia trebuie să meargă prin localităţile Ovidiu şi Lumina, însemnând un ocol de aproape 25 de kilometri.

Situaţia se va repeta şi joi, când traficul va fi închis între orele 09.00 şi 19.00, în zona Cazino din Mamaia, pentru montarea tablierului la pasarela "Năvod şi pescăruş".

Cele două pasarele pietonale nu vor fi însă redate circulaţiei imediat, fiind necesare şi alte lucrări.

În staţiunea Mamaia vor fi trei pasarele pietonale din metal, prima dintre acestea, în formă de iaht, care se află la trecerea de pietoni de la intrarea în Mamaia dinspre Satul de Vacanţă, fiind inaugurată în 1 Mai, în prezenţa premierului Victor Ponta. Pasarela prezintă în mod stilizat prora şi catargul unui iaht, iar porţiunea pietonală este placată cu lemn pentru a sugera puntea iahtului.

Cea de-a doua pasarelă, "Năvod şi pescăruş", este construită în zona Cazino. Accesul dinspre Cazino se va face pe o rampă înclinată în formă de melc, iar accesul pe pasarelă dinspre lacul Sutghiol se va face tot pe o rampă înclinată, care va pleca în curbă de pe pasarelă, în lungul bulevardului Mamaia, spre Năvodari. La jumătatea ei, rampa va fi întoarsă cu 180 grade şi va continua până la nivelul trotuarului.

Cea de-a treia pasarelă este construită în apropierea Hotelului Rex şi poartă numele "Val retro". Pasarela va avea un design retro de sfârşit de secol XIX, realizat din fier forjat, care reprezintă creasta unui val. Accesul se va face pe scări paralele cu bulevardul Mamaia. Astfel, scara din faţa hotelului Rex va coborî spre Năvodari, iar cea dinspre lacul Siutghiol va coborî spre Constanţa.

Lucrările la cele trei pasarele sunt realizate cu fonduri europene, valoarea totală a proiectului fiind de 10,5 milioane de lei, din care aproape 7 milioane de lei contribuţia Uniunii Europene. Pasarelele au fost proiectate de către arhitectul Vlad Pelin, iar antreprenorul general al lucrărilor este firma Polaris M Holding, subantreprenori fiind SC Mobitom SA şi Flash Lighting Service SRL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici