TRAGEDIA din Colectiv: INSEMEX Petroşani a finalizat raportul de expertiză privind incendiul din clubul bucureştean. Raportul are 500 de pagini

INSEMEX Petroşani a finalizat raportul de expertiză privind incendiul din clubul Colectiv şi l-a predat, marţi, Institutului Naţional pentru Expertize Criminalistice, documentul având peste 500 de pagini, plus anexe.

13698 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIA din Colectiv: INSEMEX Petroşani a finalizat raportul de expertiză privind incendiul din clubul bucureştean. Raportul are 500 de pagini

INSEMEX Petroşani a finalizat raportul de expertiză privind incendiul din clubul Colectiv (Imagine: Captura Video)

Directorul INSEMEX Petroşani, George Găman, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că raportul de expertiză privind incendiul din clubul Colectiv a fost finalizat.

"Am finalizat raportul de expertiză privind incendiul din clubul Colectiv pe care l-am predat, marţi, celor de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice care îl vor trimite, la rândul lor, Parchetului de pe lângă ICCJ. La noi munca e gata. Raportul are peste 500 de pagini, plus anexe, filmări video, experimentele făcute, simulările. A fost tratat cu prioritate acest caz, am lăsat deoparte orice altceva şi ne-am focalizat exclusiv pe acest caz", a spus Găman.

Directorul INSEMEX Petroşani a afirmat că nu poate spune care sunt concluziile raportului.

MEDIAFAX relata la mijlocului lunii decembrie că experţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) urmau să facă pe 16 decembrie un experiment judiciar în dosarul privind incendiul din Colectiv, într-un laborator care urma să fie amenajat ca la momentul incendiului din club, cu acelaşi tip de burete pus pe stâlpi şi cu mobilier asemănător, pentru a stabili exact unde a izbucnit incendiul şi cum s-a propagat focul.

Sursele judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că acest experiment judiciar reprezintă faza finală a expertizei INSEMEX Petroşani în dosarul de ucidere şi vătămare corporală din culpă deschis de Parchetul instanţei supreme după incendiul din 30 octombrie, în urma căruia au murit 63 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici