Tragedie în pădure. Un copil a fost împuşcat de un bărbat care l-a confundat cu un animal sălbatic

  • Un copil de 14 ani a fost împuşcat într-o pădure din judeţul Sălaj.
  • Bărbatul care a tras le-a spus poliţiştilor că a văzut mişcare în pădure şi a crezut că sunt animale sălbatice.
909 afișări
Imaginea articolului Tragedie în pădure. Un copil a fost împuşcat de un bărbat care l-a confundat cu un animal sălbatic

Potrivit IPJ Sălaj, duminică seara poliţiştii au fost sesizaţi prin apel la 112 cu privire la faptul în pădurea aparţinând de satul Poiana Măgura, comuna Sărmăşag, o persoană a fost rănită prin împuşcare.

Din primele verificări efectuate de poliţişti a reieşit că, un vânător autorizat, în vârstă de 65 de ani, din comuna Măerişte, care deţinea autorizaţie de vânătoare pentru ziua în curs, şi-ar fi lăsat o armă de vânătoare, de calibru 16 milimetri, împreună cu muniţia, neasigurate într-o baracă şi a ieşit la plimbare.

„În acel timp, un alt bărbat, în vârstă de 63 de ani, din comuna Măerişte, prezent în baracă ar fi văzut mişcare în pădure şi crezând că sunt animale sălbatice, fără a fi autorizat în vederea deţinerii de arme şi muniţii, ar fi luat arma şi ar fi executat foc de armă în direcţia respectivă”, susţin poliţiştii.

Conform acestora, copilul de 14 ani care se afla în pădure a fost rănit, prin împuşcare, în abdomen şi în mâna dreaptă.

Acesta a fost dus la spital în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.

Cei doi bărbaţi au fost duşi la sediul IPJ Sălaj pentru audieri. Faţă de bărbatul de 63 de ani, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz în cadrul unui dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept, braconaj cinegetic şi vătămare corporală din culpă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici