Traian Băsescu s-a interesat despre crearea unei universităţi regionale la Timişoara

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, separat, duminică, la Timişoara, cu primarul Nicolae Robu (PNL) şi cu rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, în discuţiile cu cei doi şeful statului interesându-se despre crearea unei universităţi regionale la Timişoara.

621 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu s-a interesat despre crearea unei universităţi regionale la Timişoara

Traian Băsescu s-a interesat despre crearea unei universităţi regionale la Timişoara (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Duminică la prânz, preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, la Primăria Timişoara, cu primarul Nicolae Robu (PNL), iar în cadrul discuţiei, şeful statului s-a interesat de comasarea tuturor universităţilor timişorene şi crearea unei universităţi regionale, la Timişoara.

“Nu ştiu dacă sunteţi la curent, dar, când am fost rector la Universitatea Politehnică, s-a încercat cu Universitatea de Medicină formarea unui consorţiu universitar. S-a şi votat uniunea din partea Politehnicii, însă la Medicină nu s-a mai apucat votarea consorţiului. Între timp, eu am plecat pe alte drumuri şi nu s-a mai concretizat. Pe atunci eram şi senator şi domnul Daniel Funeriu era ministru al Educaţiei şi ştie foarte bine problema. Noi ne-am înţeles foarte bine în acel timp, chiar dacă eram pe poziţii adverse din punct de vedere politic. Dumnealui ştie foarte bine proiectul nostru“, a declarat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

După discuţia cu primarul Nicolae Robu, Băsescu s-a dus la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), unde s-a întâlnit cu rectorul Marilen Pirtea, dar şi cu mai mulţi membri ai Consiliului de Administraţie ai universităţii.

Întâlnirea de la UVT s-a desfăşurat cu uşile închise, însă, la final, rectorul a declarat presei că preşedintele s-a interesat de posibilitatea creării unei universităţi regionale la Timişoara.

Şeful statului a participat la o dezbatere la Timişoara, pe tema "Continuarea modernizării statului pe domeniile educaţie, sănătate şi administraţie publică", la invitaţia Fundaţiei Mişcarea Populară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici