Transfăgărăşanul ar putea fi închis cel mult trei luni pe an

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, şi oficiali ai CNADNR au anunţat, vineri, că pe Transfăgărăşan vor începe în acest an lucrări de amploare, astfel încât acest drum să fie închis "maximum trei luni pe an", valoarea totală a lucrărilor programate pe versantul nordic fiind de 67 de milioane de lei.

516 afișări
Imaginea articolului Transfăgărăşanul ar putea fi închis cel mult trei luni pe an

Lucrări de 67 de milioane de lei pentru ca Transfăgărăşanul să fie închis cel mult trei luni pe an (Imagine: Gabriel Fluerariu/Mediafax Foto)

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă la Mediaş, judeţul Sibiu, că în acest an sunt programate reparaţii ample pe Transfăgărăşan, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Avem pe DN 7C - Tranafăgărăşan - o serie de reparaţii la partea carosabilă, badijonările pe suprafeţele poroase, decolmatări şi desfundări de şanţuri şi rigole. Fireşte că Transfăgăraşanul solicită lucrări mai ample. E vorba despre o serie de lucrări de protecţie care ar putea ajuta ca Transfăgărăşanul să nu mai stea deschis doar patru luni pe an şi să fie deschis mult mai mult timp", a declarat ministrul Şova.

Directorul regional Braşov al CNADNR, Adriana Nicula, a precizat, în aceeaşi conferinţă de presă, că a fost încheiat deja un contract cu o firmă din Portugalia care va realiza lucrări ample pe versantul nordic al Munţilor Făgăraş, în judeţul Sibiu, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac.

"Pe DN 7C avem un contract de lucrări încheiat pentru 67 de milioane de lei, cu foarte multe lucrări. Pe Transfăgărăşan nu se poate lucra decât maxim şase luni pe an, din cauza timpului. Sunt foarte multe lucrări, de la reparaţii de poduri, protecţie a versanţilor împotriva căderilor de pietre, polate pentru avalanşe, construcţii speciale care fac ca avalanşa să treacă peste drum. Prin aceste lucrări s-ar putea să se menţină drumul cât mai mult deschis şi pe perioada iernii", a declarat Adriana Nicula.

Potrivit acesteia, lucrările pe Transfăgărăşan, în judeţul Sibiu, vor începe în luna iunie şi vor dura 24 de luni de lucru efectiv.

"Lucrările se vor face cu restricţii de circulaţie, Transfăgărăşanul nu va fi închis. Sunt doi ani efectiv de lucru, dar se lucrează doar şase luni pe an, deci, fizic, vor fi cam patru ani. Când se termină lucrările, noi sperăm că se va închide Transfăgărăşanul maxim trei luni pe an", a precizat Nicula.

Dan Şova şi oficiali ai CNADNR au făcut, vineri, o vizită pe lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăştie, după care au mers la Mediaş pentru discuţii cu autorităţile locale.

Dan Şova va participa, vineri seară, la manifestări electorale în Mediaş şi Agnita, judeţul Sibiu.

Circulaţia pe Transfăgărăşan este închisă în perioada 1 noiembrie - 1 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici