Trei bărbaţi, reţinuţi în Capitală după ce au păcălit zeci de persoane că le vând pachete turistice

Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 43 de ani, au fost reţinuţi, marţi, de poliţiştii bucureşteni, fiind bănuiţi că au păcălit 28 de persoane că le vând pachete turistice, obţinând de la acestea 100.000 de lei.

183 afișări
Imaginea articolului Trei bărbaţi, reţinuţi în Capitală după ce au păcălit zeci de persoane că le vând pachete turistice

Trei bărbaţi, reţinuţi în Capitală după ce au păcălit zeci de persoane că le vând pachete turistice (Foto: Shutterstock)

Potrivit oficialilor Poliţiei Capitalei, în 2013 şi 2014, suspecţii au indus în eroare 28 de persoane, determinându-le să achiziţioneze pachete turistice, încasând astfel diferite sume de bani, pentru care eliberau vouchere neînseriate, fără valoare.

Ei operau prin intermediul a două firme, iar vacanţele oferite erau în România, la munte şi la mare. Ofertele erau postate pe site-uri de reduceri, de unde erau eliberate voucher-ele fără valoare.

Unii dintre păgubiţi şi-au dat seama că au fost înşelaţi abia când au ajuns la destinaţia de vacanţă, în timp ce alţii verificau înainte de plecare şi constatau că nu au nicio rezervare.

Prejudiciul creat de cei trei bărbaţi este estimat la suma totală de 100.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu cei trei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici