Trei copii au murit în urma unui incendiu care le-a cuprins locuinţa

Trei copii, fetiţe cu vârste cuprinse între doi ani şi jumătate şi cinci ani au murit, joi, în urma unui incendiu care a cuprins locuinţa acestora din localitatea Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, minorii fiind lăsaţi singuri acasă. Părinţii acestora spun că în momentul izbucnirii incendiului ei se aflau în grădină pentru a strânge lemne şi le încuiaseră pe fete în casă, unde soba cu lemne era aprinsă.

227 afișări
Imaginea articolului Trei copii au murit în urma unui incendiu care le-a cuprins locuinţa

Trei copii au murit în urma unui incendiu care le-a cuprins locuinţa (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

La un moment dat, vecinii au văzut fum ieşind pe unul din geamurile locuinţei şi au strigat după ajutor, mai mulţi localnici sărind să stingă focul.

În momentul în care oamenii au reuşit să intre în casă, patul şi mai multe bunuri din camera în care se aflau copiii ardeau mocnit, fetiţele cele mai mici fiind întinse pe pat, iar cea mai mare era căzută lângă pat. Ele au fost scoase din casă, iar la faţa locului au ajuns şi două autospeciale ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, care au constatat decesul celor trei copii. Medicii spun că fetiţele au murit cel mai probabil intoxicate cu monoxid de carbon, dar cauza exactă a decesului va fi stabilită în urma necropsiei.

Focul a fost lichidat de Serviciul voluntar de pompieri al Primăriei Nicolae Bălcescu, până la sosirea militarilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa.

Pompierii spun că, cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unor scântei care ar fi sărit din sobă şi de la care ar fi luat foc patul şi mai multe cârpe şi obiecte aflate prin cameră.

În urma incendiului, mama celor trei fetiţe, care este însărcinată în luna a şasea, a suferit un şoc, ea fiind preluată de o ambulanţă şi transportată la spital.

Cazul este cercetat de poliţiştii din localitate, coordonaţi de un procuror. De asemenea, şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa au mers în comuna Nicolae Bălcescu, unde au început o anchetă, urmând să stabilească dacă în acest caz este vorba despre neglijenţă.

În 9 ianuarie, în judeţul Bacău, patru copii cu vârste de patru, cinci ani şi doi dintre ei, gemeni, de un an şi şapte luni, au murit, în urma unui incendiu puternic care le-a cuprins casa din satul Dealu Mare, comuna Măgura, după ce tatăl acestora a plecat la cumpărături, lăsându-i singuri în locuinţă.

Cei patru copii au fost găsiţi de către pompieri pe patul din cameră, unde, cel mai probabil, s-au urcat speriaţi de flăcările care începuseră să cuprindă camera în care fuseseră lăsaţi singuri de către tatăl lor, plecat la cumpărături în sat.

Tatăl celor patru copii este cercetat de poliţişti pentru ucidere din culpă, anchetatorii considerând că bărbatul este responsabil că a lăsat copiii nesupravegheaţi în locuinţă.

Mama copiilor este plecată la muncă în Cipru, iar cazul acestora se afla în atenţia Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici