Trei cutremure, noaptea trecută în Vrancea şi Transilvania

Două cutremure de 3,3 şi 3,2 grade pe scara Richter s-au produs, miercuri noapte, în zona Vrancea, potrivit informaţiilor prezentate pe site-ul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului. De asemenea, un cutremur cu magnitudinea de 2 grade pe scara Richter s-a produs în Transilvania.

4654 afișări
Imaginea articolului Trei cutremure, noaptea trecută în Vrancea şi Transilvania

Trei cutremure, noaptea trecută în Vrancea şi Transilvania (Imagine: Mediafax Foto)

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter a avut loc joi dimineaţă, la ora 5.06, în zona Vrancea. Seismul s-a produs la o adâncime de 131 de kilometri, iar localităţile cele mai apropiate de epicentru sunt Nereju, Andreiaşu de Jos, Nistoreşti, Lopătari şi Păuleşti, potrivit Institutului Naţional de Fizica Pământului.

Un alt seism, de 3,2 grade pe scara Richter, s-a produs în zona Vrancea la ora 1.30, la o adâncime de 85 de kilometri, localităţile cele mai apropiate de epicentru fiind Nistoreşti, Nereju, Tulnici, Păuleşti şi Andreiaşu de Jos.

Tot joi dimineaţă, la ora 3.22, în Transilvania s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 2 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc la o adâncime de cinci kilometri, localităţile cele mai apropiate de epicentru fiind Bretea Româna, Densus, Călan, Sălaşu de Sus şi Hunedoara.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 s-a produs miercuri, în provincia Van din estul Turciei, provocând prăbuşirea mai multor clădiri. Cutremurul s-a produs la ora 21.23 (21.23, ora României), la o adâncime de aproximativ 4,8 kilometri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici