Trei din cele patru măicuţe de la Mănăstirea Tanacu condamnate pentru moartea Irinei Cornici, eliberate - VIDEO

Trei din cele patru măicuţe de la Mănăstirea vasluiană Tanacu, condamnate la închisoare, după ce, în 2005, împreună cu preotul Petru Corogeanu, au răstignit pe o cruce improvizată din lemn o tânără pentru a fi exorcizată, au fost eliberate din Penitenciarul Târgşor.

304 afișări
Imaginea articolului Trei din cele patru măicuţe de la Mănăstirea Tanacu condamnate pentru moartea Irinei Cornici, eliberate - VIDEO

Trei din cele patru măicuţe de la Mănăstirea Tanacu condamnate pentru moartea unei măicuţe, eliberate

Măicuţele au fost condamnate definitiv şi irevocabil la cinci ani de închisoare în anul 2007, fiind încarcerate iniţial la Penitenciarul Vaslui, iar apoi, odată cu schimbarea regimului penitenciarului, au fost mutate la Penitenciarul Târguşor, judeţul Prahova.

Cele trei măicuţe, Adina Lucia Cepreaga, Simona Bîrdănaş şi Elena Oţel, au fost eliberate mai devreme, beneficiind de o reducere având în vedere comportamentul lor pe perioada de detenţie.

"Pe perioada ispăşirii pedepsei măicuţele au avut un comportament bun, participând inclusiv la activităţile cultural-educative ale penitenciarului. Totodată, măicuţele au participat la slujbele de la capela penitenciarului şi au avut inclusiv peste o sută de zile de muncă. Toate aceste lucruri au făcut ca pedepsele lor să se reducă şi să fie eliberate condiţionat mai devreme", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târguşor, Claudiu Ştefan.

Cea de-a patra măicuţă, Nicoleta Sofia Arcălianu, fosta maică stareţă de la Mănăstirea Tanacu va fi eliberată tot în cursul acestui an.

Preotul Petru Daniel Corogeanu va fi eliberat în primăvara anului viitor, întrucât a fost condamnat la şapte ani de închisoare. El se află încarcerat la Penitenciarul Vaslui.

Video Stirileprotv.ro

În iunie 2005, cele patru măicuţe şi preotul Petru Corogeanu au răstignit pe o cruce improvizată din lemn o tânără în vârstă de 23 de ani pentru a fi exorcizată. După trei zile de chinuri groaznice, în care nu a mâncat şi nu a băut nimic, Irina Cornici a murit.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât în 30 ianuarie, condamnarea preotului Corogeanu la şapte ani de detenţie, pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Măicuţa Nicoleta Sofia Arcălianu a primit şase ani de închisoare, iar măicuţele Adina Lucia Cepreaga, Simona Bârdănaş şi Elena Oţel câte cinci ani, pentru aceeaşi infracţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici