STUDIU  Trei sferturi dintre copiii românilor sunt certaţi la şcoală, iar foarte mulţi dintre ei sunt pedepsiţi de părinţi

76% dintre elevi sunt certaţi la şcoală, iar 56% dintre părinţi îşi pedepsesc copiii, arată o statistică realizată de organizaţia Salvaţi Copiii România.

687 afișări
Imaginea articolului Trei sferturi dintre copiii românilor sunt certaţi la şcoală, iar foarte mulţi dintre ei sunt pedepsiţi de părinţi

Datele centralizate de Salvaţi Copiii România pe parcursul anului 2021 arată că 22% dintre copii sunt expuşi abuzului verbal şi limbajului violent în mediul şcolar. Foarte mulţi copii, aproximativ 76% dintre ei, spun că profesorii îi ceartă atunci când greşesc, ceea ce arată că metodele pedagogice critice şi punitive sunt utilizate frecvent, în detrimentul sprijinului activ acordat elevilor în procesul de învăţare şi comunicare.

Analiza Salvaţi Copiii mai arată că abuzul fizic asupra copilului în familia de provenienţă este asociat semnificativ cu comportamente de tip bullying între copii în şcoală, în condiţiile în care 56% dintre părinţi au declarat că-şi pedepsesc copiii dacă greşesc.

Primul studiu naţional cu privire la fenomenul de bullying în şcolile româneşti, lansat de Salvaţi Copiii în 2016, arăta că: 73% dintre elevi au fost martorii unei situaţii de bullying în mediul şcolar, 3 din 10 copii sunt excluşi în mod constant din grupul de colegi sau sunt ameninţaţi cu bătaia sau lovirea de către colegi, iar 1 din 4 copii a fost umilit în faţa colegilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici