Trenul Sighetu Marmaţiei - Bucureşti a DERAIAT după ce locomotiva şi primul vagon au sărit de pe şine | FOTO, VIDEO

Trenul accelerat Sighetu Marmaţiei - Bucureşti Nord a deraiat, vineri seara, în comuna Coşbuc, din judeţul Bistriţa-Năsăud, la trecerea la nivel cu DN 17. Un număr de 20 de călători au fost preluaţi cu microbuze şi duşi în alte staţii. Nu au fost victime, transmite corespondentul MEDIAFAX.

7644 afișări
Imaginea articolului Trenul Sighetu Marmaţiei - Bucureşti a DERAIAT după ce locomotiva şi primul vagon au sărit de pe şine | FOTO, VIDEO

Trenul Sighetu Marmaţiei - Bucureşti a DERAIAT după ce locomotiva şi primul vagon au sărit de pe şine | FOTO

Conform Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, în localitatea Coşbuc, trenul accelerat Sighetu Marmaţiei - Bucureşti Nord a deraiat, vineri seara. De pe şine au sărit locomotiva şi primul vagon, incidentul având loc chiar la trecerea peste DN 17, care face legătura dintre Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.

“În acest moment atât traficul feroviar cât şi traficul rutier sunt blocate. Nu sunt înregistrate victime. În momentul de faţă sunt alocate echipe de intervenţie de la CFR, SVSU Coşbuc, echipajul pentru descarcerări grele din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa, un echipaj de prim ajutor SMURD şi echipaje de poliţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus.

Potrivit unui comunicat transmis vineri seara de CFR, în trenul R 4126 erau 20 de pasageri, aceştia fiind transportaţi cu mijloace auto până în staţiile Beclean pe Someş şi Dej Călători.

„Niciun călător nu a fost rănit, toţi cei 20 de pasageri vor fi preluaţi cu un microbuz până în staţiile Beclean pe Someş şi Dej Călători, de unde îşi vor continua călătoria cu alte trenuri care circulă pe traseu comun. La faţa locului se va interveni cu un tren de ajutor cu vinciuri hidraulice, pentru repunerea pe şină a boghiului, urmând ca apoi personalul feroviar să verifice starea liniei şi să intervină pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă”, se arată în comunicatul de presă citat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici