Trump a adus deja armata la Casa Albă, după ce a spus că o va folosi pentru a „domina” protestatarii. Oficialii de la Pentagon se arată îngrijoraţi de decizie

După ce ieri a spus că va folosi armata pentru a „domina” protestatarii şi pentru a pune capăt revoltelor, în această dimineaţă, vehicule militare cu o lungime de peste 10 metri şi pline cu soldaţi au început să defileze pe Pennsylvania Avenue, în jurul Casei Albe. Este pentru prima dată când la Washington se întâmplă acest lucru.

7907 afișări
Imaginea articolului Trump a adus deja armata la Casa Albă, după ce a spus că o va folosi pentru a „domina” protestatarii. Oficialii de la Pentagon se arată îngrijoraţi de decizie

Trump a adus deja armata la Casa Albă, după ce a spus că o va folosi pentru a „domina” protestatarii. Oficialii de la Pentagon se arată îngrijoraţi de decizie

Ieri, Trump a spus va invocă Legea Insurecţiei, o lege din 1807 care permite unui preşedinte să desfăşoare armata americană pentru a suprima protestele civile, dacă liderii statelor vor refuza „să întreprindă acţiunile necesare pentru a aprăra viaţa şi proprietatea locuitorilor paşnici”.

Mai mulţi oficiali ai Pentagonului au declarat pentru CNN că situaţia actuală nu solicită desfăşurarea de trupe militare. Ei spun că guvernatorii ar trebui să vină cu argumente solide că astfel de forţe sunt necesare. Ei au amintit şi de legile care interzic armatei să îndeplinească rolul de a "lupta" în interiorul Statelor Unite. "Nu cred că ar trebui să punem militarii în situaţia de a asigura protecţia oamenilor pe teritoriul Statelor Unite, rolul lor fiind de a apăra ţara de inamicii din exterior”, a spus generalul Thomas Carden.
 
Este cea de-a şaptea zi de proteste violente în SUA, după ce George Floyd, un bărbat de culoare, şi-a pierdut viaţa după de a fost arestat. George Floyd a murit după ce un ofiţer de poliţie a stat 9 minute cu genunchiul pe gâtul său, după ce deja îl imobilizase. În ciuda strigătelor de ajutor ale bărbatului, care spunea că nu poate să respire, poliţistul a rămas în aceeaşi poziţie. Bărbatul a decedat în drum spre spital. 
 
Noi imagini, care au amplificat protestele, au arătat că alţi doi ofiţeri de poliţie au stat cu genunchii pe corpul lui Floyd, în timp ce acesta îi implora să se ridice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici