Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, crede că prin evaluarea Inspecţiei Judiciare se vrea blocarea raportului privind DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, joi seară, că, după părerea sa, prin evaluarea Inspecţiei Judiciare se încearcă blocarea raportului făcut de această instituţie la Direcţia Naţională Anticorupţie.

1487 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, crede că prin evaluarea Inspecţiei Judiciare se vrea blocarea raportului privind DNA

Tudorel Toader: Se încearcă blocarea raportului Inspecţiei Judiciare

"Sigur că aşteptam raportul de evaluare de la DNA, Inspecţia Judiciară a prelungit durata controlului şi am văzut şi eu faptul că se pregăteşte, se plănuieşte o evaluare a Inspecţiei Judiciare cu consecinţa schimbării celor doi", a declarat, joi seară, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la România Tv.

Întrebat dacă această măsură blochează sau nu documentul privind DNA, ministrul Justiţiei a răspuns: "Cred că da. Pentru că din moment ce îi revoci, ei nu mai vin în faţa CSM-ului cu raportul, concluziile raportului de control, pe care CSM-ul să îl aprobe. Sigur, Inspecţia ar fi avut alt şef, dar care ar fi trebuit să o ia de la început".

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru în CSM, a arătat, într-un comunicat de presă, că Inspecţia Judiciară va fi supusă unei „execuţii”, după controlul „fără tact şi respect” care a fost făcut la DNA, existând reclamaţii atât din partea conducerii parchetului, cât şi din rândul inspectorilor judiciari.

Inspecţia Judiciară a demarat, în 17 iulie, verificările la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ca urmare a solicitării ministrului Justiţiei privind verificarea eficienţei manageriale de la DNA şi Parchetul General. Controlul s-a încheiat săptămâna trecută iar, până în 15 septembrie, inspectorii vor redacta concluziile, astfel încât raportul să ajungă în plenul CSM până în 6 octombrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici