Tudorel Toader: O treime din fondurile pentru investiţii la instanţe, alocate Curţii de Apel Ploieşti

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţă, luni, că pentru investiţiile în sediile de instanţă, finanţate din buget propriu, prioritatea ministerului este finalizarea lucrărilor începute în anii anteriori, dar şi a celor nefinalizate în cadrul acordului de împrumut cu Banca Mondială.

130 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader: O treime din fondurile pentru investiţii la instanţe, alocate Curţii de Apel Ploieşti

Tudorel Toader: O treime din fondurile pentru investiţii la instanţe, alocate Curţii de Apel Ploieşti

Ministrul transmite că valoarea acestor angajamente este de două ori mai mare decât bugetul mediu anual (pe ultimii 5 ani) de investiţii al Ministerului Justiţiei.

''În perioada 2016-2017, 33,61% din fondurile totale pentru investiţii la nivelul instanţelor au fost alocate Curţii de Apel Ploieşti, în principal pentru finalizarea obiectivului de investiţii Palatul de Justiţie Prahova şi a lucrărilor de Consolidare şi reparaţii capitale Tribunalul Prahova. Pentru anul 2018, alocarea este de 40,76%. Noi lucrări ar trebui să fie angajate exclusiv în baza prioritizării rezultate în urma bilanţului principalelor obiective de investiţii în infrastructura fizică a instanţelor şi parchetelor. De asemenea, conform studiului de pre-fezabilitate, contractat de către Ministerul Justiţiei în anul 2015, în judeţul Prahova, localitatea Berceni, va fi realizat un Penitenciar a cărui valoare estimată, conform studiului, depăşeşte 100 milioane de euro'', a scris, luni seară, pe Facebook, Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei precizează că programul naţional de consolidare a infrastructurii instanţelor de judecată cuprinde 27 sedii de instanţe, se derulează prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAP) şi este operat de către Compania Naţională de Investiţii.

''Situaţia pe cele două componente: Componenta 1 - de reabilitare a sediilor existente ale instanţelor - total de 14 obiective, din care: 2 sedii de instanţă finalizate, 3 instanţe - lucrări în curs de execuţie, 9 instanţe - lucrări de intervenţii aflate în etapa de proiectare şi avizare. Componenta 2 - de execuţie a sediilor noi de instanţă - în luna februarie 2017 (la mai mult de 2 ani de la demararea programului), componenta nu era operaţională. Începând cu data de 03.05.2017, moment la care a fost emis Ordinul Ministrului Justiţiei pentru aprobarea Temelor standard de proiectare, componenta a devenit operaţională. Cu toate acestea, dintr-un total de 13 sedii noi de instanţe incluse în program, numai pentru 4 s-a putut continua dezvoltarea investiţiilor, deoarece situaţii juridice în legatură cu terenurile transmise Ministerului Justiţiei (chiar şi de 5 ani) nu au permis continuarea demersurilor. A fost elaborat un plan de măsuri pentru fiecare situaţie identificată'', a mai scris Toader.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici