Tudose nu este de acord cu impozitarea BOR, iniţiativa consilierului său onorific: Demiterea dlui Teodorovici este punctul meu de vedere. S-a transformat în purtător de cuvânt

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că nu este de acord cu impozitarea veniturilor BOR, precizând că demiterea lui Eugen Teodorovici ”este punctul meu de vedere”.

1085 afișări
Imaginea articolului Tudose nu este de acord cu impozitarea BOR, iniţiativa consilierului său onorific: Demiterea dlui Teodorovici este punctul meu de vedere. S-a transformat în purtător de cuvânt

Tudose nu este de acord cu impozitarea BOR, iniţiativa consilierului său onorific: Demiterea dlui Teodorovici este punctul meu de vedere. S-a transformat în purtător de cuvânt

”Demiterea dlui Teodorovici este punctul meu de vedere”, a răspuns Mihai Tudose întrebării unui jurnalist despre oportunitatea impozitării veniturilor BOR.

Întrebat punctual dacă este de acord cu impozitarea Bisericii Ortodoxe Române, Mihai Tudose a răspuns monosilabil: ”Nu!”.

De altfel, premierul a şi explicat de ce l-a eliberat din fuincţia de consilier onorific pe Eugen Teodorovici.

”Dl. Teodorovici a fost colaboratorul meu şi am crezut că putem colabora pe consultanţă la ceea ce dumnealui se pricepe, pe financiar-fiscal. Numai că domnia sa probabil că a înţeles greşit şi s-a transformat într-un purtător de cuvânt, iar eu înţeleg ca ideile pe care domnia sa le are să le aflu de la el, nu prin intermediul presei, mai ales nefiind de acord cu cel puţin majoritatea dintre ele”, a explicat premierul.

Mihai Tudose a precizat că a semnat decizia vineri dimineaţă.

Eugen Teodorovici, fost ministru de finanţe şi fost consilier onorific al premierului Tudose, a revenit cu ideea impozitării veniturilor Bisericii Ortodoxe Române.

„E o discuţie pe care am început-o în 2015 cu Patriarhul, nu într-un mod direct, dar am lăsat să se înţeleagă că undeva, cândva, într-un viitor foarte apropiat trebuie să discutăm despre acest subiect. Putem să găsim o formulă pe care şi Biserica să o accepte, şi populaţia să o primească foarte bine şi anume: trebuie să vedem care sunt acele activităţi cu caracter economic care pot fi impozitate. Ceea ce luăm de acolo, noi putem să lăsăm în continuare Bisericii să gestioneze, dar pe o zonă pe care noi, statul, o stabilim, adică de tip social”, a declarat Eugen Teodorovici, într-un interviu la Digi24.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici