Udrea: Guvernul vrea să reducă TVA la 9 la sută pentru alimentaţia din turism

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, la Lupeni, că în Guvern se poartă discuţii pentru reducerea TVA pentru alimentaţia din turism la 9 la sută.

457 afișări
Imaginea articolului Udrea: Guvernul vrea să reducă TVA la 9 la sută pentru alimentaţia din turism

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit ministrului Elena Udrea, Guvernul ia în calcul micşorarea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) în ceea ce priveşte alimentaţia în turism pentru a veni în sprijinul investitorilor.

"Există acum o discuţie în Guvern pe care am avut-o ieri (miercuri - n.r.), prin care încercăm să aducem TVA-ul de 9 la sută şi în alimentaţia din turism. Astăzi TVA-ul în turism este 9 la sută însă numai pentru partea de cazare şi mic dejun. Există o solicitare mai veche a industriei de turism ca şi pentru restul alimentaţiei din turism (TVA - n.r.) să fie 9 la sută. Dacă din calculele Ministerului Finanţelor reiese că putem suporta o astfel de micşorare a TVA-ului o vom face", a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea a afirmat că reducerea TVA la alimentaţia din turism ar încuraja investitorii privaţi să îşi facă pensiuni şi să devină parteneri în marile proiecte finanţate în domeniile schiabile şi nu numai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici