Un agent şef de la Brigada Rutieră a Capitalei, reţinut după a fost prins luând mită 8.000 de euro

Un agent şef de la Brigada Rutieră a Capitalei - Biroul Accidente Uşoare Sector 1, a fost reţinut, după ce a fost prins luând mită 8.000 de euro de la o persoană cercetată penal, căreia i-a spus că va interveni la un procuror pentru a dispune o soluţie favorabilă acesteia.

714 afișări
Imaginea articolului Un agent şef de la Brigada Rutieră a Capitalei, reţinut după a fost prins luând mită 8.000 de euro

Un agent şef de la Brigada Rutieră a Capitalei, reţinut după a fost prins luând mită 8.000 de euro (Imagine: Adriana Neagoe/ Mediafax Foto)

Procurorii l-au reţinut pe Aurel Mihai, agent şef adjunct de poliţie la Brigada Rutieră - Biroul Accidente Uşoare Sector 1, pentru trafic de influenţă şi au cerut luni instanţei arestarea lui preventivă, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, la începutul lunii noiembrie, agentul şef adjunct de poliţie Aurel Mihai ar fi cerut 8.000 de euro de la o persoană cercetată într-un dosar pentru infracţiuni privind circulaţia rutieră, spunând că banii vor fi daţi procurorului de caz pentru a da o soluţie favorabilă acesteia.

Ulterior, în timpul unei întâlniri care a avut loc la sediul Brigăzii Rutiere - Biroul Accidente Uşoare Sector 1, Aurel Mihai i-ar fi spus aceleiaşi persoane, martor denunţător în cauză, că cei 8.000 de euro ceruţi vor ajunge la procurorul de caz.

Mihai Aurel a fost prins în flagrant, duminică, în timp ce primea 8.000 de euro de la denunţător.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti urmează să decidă dacă Aurel Mihai va fi arestat preventiv sau va fi cercetat în libertate pentru trafic de influenţă.

La flagrant au participat procurori de la Parchetul Tribunalului Bucureşti şi ofiţeri de la Serviciul Anticorupţie Bucureşti, acţiunea fiind sprijinită de Serviciul Român de Informaţii şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici