Un autotren cu 24 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat în Timiş. Pompierii au izolat zona

Un autotren care transporta 24 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat, joi dimineaţă, în localitatea timişeană Birda, după un moment de neatenţie a şoferului, în urma căruia tirul a părăsit partea carosabilă, pompierii izolând zona pe o porţiune de 200 de metri întrucât exista risc de explozie.

400 afișări
Imaginea articolului Un autotren cu 24 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat în Timiş. Pompierii au izolat zona

Un autotren cu 24 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat în Timiş, pompierii au izolat zona (Imagine: Gabriel Petrescu/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Banat", Sindia Vlaia, a declarat că, joi dimineaţă, un TIR condus de un şofer bosniac, încărcat cu 24 de tone de azotat de amoniu transportat în saci de 600 de kilograme s-a răsturnat pe carosabil, pe drumul care leagă Timişoara de Reşiţa, pompierii chemaţi la faţa locului izolând zona pe o porţiune de 200 de metri.

"Au fost asigurate măsurile PSI, combustibilul scurs din TIR a fost acoperit cu nisip deoarece se ştie că azotatul de amoniu, în combinaţie cu combustibil, poate produce explozie şi s-a aplicat dop rezervorului din care curgea motorină. Deşi TIR-ul se află în localitate, nu au fost evacuaţi oameni şi în prezent nu există risc de explozie", a declarat Sindia Vlaia.

Potrivit sursei citate, la faţa locului se intervine cu patru autospeciale de pompieri şi un echipaj SMURD.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Mădălina Mezdrea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că TIR-ul venea dinspre Serbia şi urma să descarce întreaga cantitate de azotat de amoniu la o fermă din oraşul Gătaia, aflat în apropiere de localitatea Birda, unde a avut loc accidentul.

"Şoferul, de naţionalitate bosniac, nu cunoaşte limba română, însă le-a spus poliţiştilor că s-a aplecat să caute adresa unde urma să fie dusă încărcătura şi a pierdut controlul volanului intrând pe contrasens, după care maşina a părăsit partea carosabilă şi s-a oprit într-un canal", a declarat Mexdrea.

La ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia în zonă este deviată până când un alt TIR va prelua întreaga încărcătură, azotatul de amoniu nefiind împrăştiat pe şosea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici